Norske Dansekunstnere er et uavhengig fag- og kunstnerforbund, som samler dansekunstnere på tvers av tradisjoner, stiler og genre. Hos oss får du informasjon om tariffavtaler, lønn og forbundets politiske arbeid.

INDUSTRY CHECK 15.MAI!

Er du en danser/koreograf som jobber eller ønsker å jobbe i den kommersielle bransjen? Om jobb innen TV, musikk, reklame, SoMe, events og lignende høres spennende ut for deg, er dette en mulighet du ikke vil gå glipp av!INDUSTRY CHECK er en gratis workshop i audition-stil.

Her får du være med på tre klasser i ulike stiler: Hiphop, Heels og Street-Jazz, holdt av tre ulike koreografer med mange års kommersiell erfaring. I tillegg vil en bransjeveiledende jury være tilstede for å dele sine erfaringer, gi tilbakemeldinger og booste deltakerne gjennom dagen.

Norske Dansekunstnere er stolte sponsorer av arrangementet, og anbefaler alle profesjonelle dansekunstnere over 20 år å melde seg på!

Les mer

Digitale frokostmøter med nasjonale tilskuddsordninger

Vi fortsetter suksessen fra våren 2021, med digitale informasjonsmøter med de nasjonale tilskuddsordningene. Per dags dato har vi gjennomført frokostmøter med Norsk Kulturråd, FFLB og FFUK, og vi ser frem til de kommende møtene.

Onsdag 11.mai møter vi DTS / STIKK, før vi fortsetter med Statens Kunstnerstipend 25.mai og avslutter med Oslo Kommune 8.juni. Alle møter kl. 09.00-10.00.

Møtene er åpne for alle, krever ikke påmelding, men vi setter pris på om du vil svare på noen spørsmål i forkant. I møtene vil du få viktig informasjon om de ulike tilskuddsordningene, og hvordan du som dansekunstner kan søke offentlige tilskudd til produksjon, formidling, gjestespill eller annen aktivitet.

Les mer

Årsavslutning og skattemelding med FIKEN

Har du fått med deg at de fleste enkeltpersonforetak kan levere en helt ny skattemelding for 2021? I samarbeid med Fiken viser vi deg hvordan du med enkeltpersonforetak blir ferdig med 2021.

Bli med på webinar og lær hvordan du:
– Legger inn de vanligste fradragene i regnskapet ditt
– Avslutter og lukker regnskapsåret i Fiken
– Sender inn og signerer skattemeldingen (næringsoppgaven) direkte i Fiken

Gjennomgangen varer i omtrent 45 minutter og det vil være mulig å stille spørsmål etterpå. Seminaret er kun for medlemmer av Norske Dansekunstnere

Meld deg på

Politikk og pizza 22.april!

Tidligere i år lanserte Norske Dansekunstnere og Danseinformasjonen rapporten «Dansekunstneres økonomi og arbeidsvilkår under koronapandemien i 2020» og vi ønsker å følge opp noen av temaene som adresseres i undersøkelsen. Vi inviterer derfor til en uformell post-pandemisk sammenkomst, som både vil gi faglig påfyll og sosial hygge.

Innlederne Ammal Ahmed Haj Mohamed, Snelle Hall, Ine Vie og Sigrid Ø. Svendal, vil følge opp temaer som mangfold & inkludering, kunstens posisjon i samfunnet, situasjonen for nytutdannende og kulturpolitikk for dansen.

Arrangementet skjer på Dansens Hus fredag 22.april fra klokken 18.00-20.00, og er gratis og åpent for alle!

Les mer

Digitale frokostmøter med nasjonale tilskuddsordninger

Vi gjenopptar suksessen fra våren 2021, med digitale informasjonsmøter med de nasjonale tilskuddsordningene. Fra 20.april og en drøy måned fremover i tid, vil vi hver onsdag morgen invitere til uformelle informasjonsmøter med de nasjonale tilskuddsordningene. Møtene er åpne for alle, og du vil få viktig informasjon om de ulike tilskuddsordningene, og hvordan du som dansekunstner kan søke offentlige tilskudd til produksjon, formidling, gjestespill eller annen aktivitet.

Første tilskuddsordning ut er Norsk Kulturråd den 20.april 2022, og vi oppfordrer alle som ønsker å delta å svare på noen enkle spørsmål her i forkant!

Les mer

Generalforsamling Norske Dansekunstnere 2022

Velkommen til Norske Dansekunstnere sin Generalforsamling lørdag 23.april 2022 på Dansens Hus i Oslo. Vi ser frem til å endelig kunne samles fysisk, etter to år med digitale arrangementer. Generalforsamlingen er forbundets øverste myndighet, og her har du som medlem muligheten til å påvirke forbundets arbeid for å ivareta og utvikle dansekunsten.

Informasjon og dagsorden er sendt alle medlemmer per mail fredag 1.april 2022. Har du ikke mottatt informasjon, eller har spørsmål ta kontakt med oss på kontakt@norskedansekunstnere.no

Saksdokumenter og praktisk informasjon finner du også her på våre nettsider!

Les mer

Ålesund VGS søker dansepedagog

Ålesund videregående skole lyser ut 100% fast stilling på musikk, dans og drama som faglærer i scenisk dans fra 01.08.2022. Stillingen innebærer undervisning på alle trinn. Du må ha kompetanse i undervisning og å koreografere i stilarter som klassisk ballett og jazzdans. Som danselærer hos Ålesund VGS kommer du til å jobbe prosjektbasert og i team, så det er viktig at du er en god relasjonsbygger som reflekterer godt inn i undervisningen.

Søknadsfrist 10 .april 2022

Les mer

Fredrikstad kulturskole søker dansepedagog

Kulturskolen i Fredrikstad søker dansepedagog til 46% stilling fast til å undervise jazz og barnedans på forskjellige nivåer. Stillingen innbefatter planlegging og forberedelse av undervisning, egenutvikling, faglig utviklingsarbeid, prosjekt- og forestillingsarbeid. I stillingen kan det bli ilagt undervisningsoppgaver knyttet til Kulturskolens breddeprogram. Undervisningen utføres primært i kulturskolens lokaler, men kan også foregå på eksterne arenaer.

Søknadsfrist 4.april 2022

Les mer

– Man må ikke være ekspert for å ta et standpunkt.

Dansekunstner Sara Christophersen tar til orde om hva norske dansekunstnere kan gjøre i den pågående krigssituasjonen i Ukraina.

Sara Christophersen jobber ved fredsforskningsinstituttet PRIO som forskningsassistent. Christophersen bodde og fullførte videregående i Jerusalem før den andre intifadaen brøt ut. Det gjorde enormt inntrykk på en ung dansestudent.

Siden den gang har hun jobbet aktivt for å finne måter å forene dans og politikk. Hun skrev en master om dans i Palestina høsten 2020, og får gjennom arbeidet på PRIO muligheten til å gå i dybden av forskningsarbeidet sitt. På PRIO er de opptatt av å utforske rammene for samfunnsvitenskapelig forskning med ønske om å bygge bro mellom akademia og kunst.

I dette intervjuet deler hun tanker og refleksjoner hun nå gjør seg i forbindelse med situasjonen i Ukraina.

Les intervjuet her

Karmøy Kulturskole søker dansepedagog

Karmøy Kulturskole er Rogalands 3.største kulturskole, og har over 40 års erfaring. Skolen søker nå dansepedagog til et vikariat i en 50% stilling i perioden 01.05.2022 - 31.07.2023.

Som ansatt må du forberede, koreografere og gjennomføre undervisning i dans, men også delta i prosjektuker og forestillinger/konserter samt skoleutvikling. Du må kunne undervise elever fra nybegynnernivå til viderekomne, små barn så vel som ungdommer.

Søknadsfrist 15.mars 2022

Les mer

Fri Kunst 2022

SafeMuse inviterer nok en gang til den viktige markeringen av kunstnerisk ytringsfrihet, i form av en uke med arrangementer under Fri Kunst. Festivalen finner sted fra 1.-7.mars 2022, og setter fokus på den kunstneriske ytringsfriheten og fri bevegelse av kunstnere.

Norske Dansekunstnere er medlemmer av SafeMuse, og anbefaler alle dansekunstnere å følge organisasjonene, og delta på denne viktige markeringen. Spesielt anbefaler vi å sjekke ut dagskonferansen "Fri kunst - Fri bevegelse", som arrangeres på Riksscenen fredag 4.mars 2022. Konferansen er åpen men krever påmelding!

Les mer!

Vi setter dans på dagsordenen

Med intervjuserien «Vi må snakke om dans» inviterer Norske Dansekunstnere, Panta Rei Danseteater og Danseinformasjonen til dialog om hvordan vi kan sikre vitale og bærekraftige vilkår for dansen i årene fremover.

Målet er å synliggjøre dansekunsten i offentligheten og få frem flere engasjerte stemmer.

Ønsker du å bidra med ideer, tanker eller innspill? Har du tips til intervjuobjekter?
Send oss en PM, eller ta kontakt med ansvarlig redaktør for prosjektet, Johanna Holt Kleive .

(Foto: Lise Skjæraasen)

Les mer her
Fotograf Lise Skjæraasen

Dialogmøte for nyutdannede og nyetablerte dansekunstnere

Sammen med Danseinformasjonen inviterer vi 28.februar 2022 fra klokken 18.00 - 20.00, til et åpent rom for samtale, utveksling og dialog for nyutdannede og nyetablerte dansekunstnere.

La oss snakke høyt om de utfordringene dere erfarer i møte med å etablere seg som dansekunstnere mens en pandemi herjer. Utgangspunktet for samtalen er å lytte til de erfaringer, bekymringer og utfordringer dere har, samt at vi i felleskap kan diskutere mulige løsninger på utfordringene. Hva hadde dere ønsket dere? Hva kunne vi eventuelt bidratt med?

Dialogmøtet foregår på Scenehuset, Oslo.

Les mer!

Kunstnernettverkets innspill til NRK-plakaten

Denne uken sendte Kunstnernettverket innspill til NRK-plakaten.

Overordnet understreker Kunstnernettverket at NRK har en særegen mulighet og et særlig ansvar for å utvikle kunst og kulturinnhold med fokus på kvalitet og mangfold til et bredt publikum, uten å måtte underlegge seg kommersielle krav. Derfor mener vi at det er avgjørende at NRK opprettholdes og utvikles, som formidler og produsent av kunst og kulturinnhold.

Kunstnernettverket samler 19 landsomfattende organisasjoner som representerer skapende og utøvende kunstnere i Norge, hvorav Norske Dansekunstnere er med.

Les innspillet her

Bli med - digitalt medlemsmøte 15.februar 2022

Kontakten med våre medlemmer er svært verdifull, derfor ønsker vi oss mer av dette! Vi vil at flere skal få ta del i informasjonen og meningene som rører seg feltet og i det politiske landskapet, siden dette i stor grad vil påvirke nettopp din arbeidsvirkelighet som dansekunstner. Jo flere som deltar i debatten om politiske, faglige og økonomiske spørsmål, jo sterkere vil vi stå som organisasjon og som representant for deg og resten av norsk dansekunst.

Hva ønsker du at Norske Dansekunstnere skal kjempe for fremover? Hva er viktig for deg som medlem og som dansekunstner? Hva tenker du er lurt at vi skal satse på politisk de kommende årene?

Bli med på vårt digitale møte og del dine tanker med oss!

Meld deg på!

Studio Nille søker daglig leder - NB: kort frist!

Studio Nille, Larvik danse- og ballettskole søker daglig leder til fast stilling. Stiftelsen Studio Nille - Larvik danse- og ballettskole har gledet mange med dans helt siden 1982. Skolen har 660 elever og 12 ansatte pedagoger, med et bredt tilbud av klasser for både barn, unge og voksne.

Daglig leder har overordnet ansvar for Studio Nille sin drift og utvikling. Dette innebærer personalansvar, økonomistyring og budsjettansvar.

Studio Nille er et sted der dansen er for alle, og vi søker en utviklingsorientert leder med interesse for dans spesielt og kunst og kultur generelt.

Søknadsfrist 7.februar 2022

Les mer

"Dansekunstneres økonomi og arbeidsvilkår under koronapandemien i 2020"

Danseinformasjonen og Norske Dansekunstnere offentliggjør i dag en undersøkelse om dansekunstneres økonomi og konsekvenser av pandemien.

Dansekunstnernes inntekter viser seg å være oppsiktsvekkende lave og det økonomiske helhetsbildet viser tydelig at situasjonen deres er ekstremt sårbar. I det punktet vi står i nå ser det mildt sagt ikke lyst ut for dansen i Norge.

En av årsakene til at dansekunstnere rammes spesielt hardt av pandemien er at dansen mangler et dedikert og profesjonelt virkemiddelapparat.

2.februar klokken 19.00 inviterer vi til digital lansering hvor vi legger frem funn fra undersøkelsen, og legger opp til diskusjon, spørsmål og kommentarer - meld deg på!

Les mer
Vis flere aktuelle saker