Norske Dansekunstnere er et uavhengig fag- og kunstnerforbund, som samler dansekunstnere på tvers av tradisjoner, stiler og genre. Hos oss får du informasjon om tariffavtaler, lønn og forbundets politiske arbeid.

Skuespiller- og danseralliansen ønsker å utvide den kunstneriske staben!

Søknadsrunden er aktuell for deg som jobber "frilans" som danser eller skuespiller i midlertidige ansettelser, engasjementer eller oppdrag, innen sceniske prosjekter eller film-, radio- og tv produksjoner. Dette gjelder også om du skaper og utøver i egne verk. Som ansatt har du SKUDA som arbeidsgiver i periodene mellom kunstneriske ansettelser/engasjementer. Vi tilbyr tilhørighet, kolleger og inntekt i periodene mellom dine midlertidige ansettelser. Les mer om ansettelsen her: https://skuda.no/ansettelse-i-alliansen

Tiltredelsestidspunkt: våren 2023 med forbehold om økt tilskudd.

Workshop: Giving and receiving feedback with Bush Hartshorn


Dansens Hus arrangerer 4-dagers workshop i «gi og motta feedback i kunstneriske prosesser»

Som en del av Dansens Hus sin kunstneriske strategi og som en del av vår videreutvikling av ekstraprosjekter designet for profesjonelle dansekunstnere, tilbyr vi en serie intense workshops som vil fokusere på ulike aspekter og ulike behov av dramaturgi (i dans).

Hjertelig velkommen til å delta på vårt andre dansedramaturgiverksted, denne gangen ledet av Bush Hartshorn.

Tid: tirsdag 25 – fredag 28 oktober kl. 10 - 17

Sted: Dansens Hus

Påmeldingsfrist: mandag 12. september

Mer informasjon om innhold og påmeldingslenke

Husk søknadsfristen 2. september!

2. September kl. 13.00 er søknadsfristen for mange av Kulturrådets ordninger. Fond for Lyd og Bilde og Norsk Kulturfond er begge viktige støtteordninger for det frie dansekunstfeltet.

Vi anbefaler alle dansekunstnere å søke midler til å både utvikle, arrangere og gjennomføre sine prosjekter.

Les mer på Kulturrådets hjemmesider her.

Søk Støtte

Søk til Dansenett Norge for turné våren 2024

Dansenett Norge er et samarbeid mellom noen av Norges sentrale aktører for visning av dansekunst. Dansens Hus, Bærum Kulturhus – Dans Sørøst-Norge, Davvi Senter for scenekunst, RAS Regional Arena for Samtidsdans og DansiT Koreografisk senter er partnere og samarbeider om turnenettverket. Målsettingen er å gjøre dansekunst tilgjengelig for publikum i hele landet.

Nå kan kunstnere og koreografer søke om turné gjeldende for våren 2024. Søknadsfristen er onsdag 24. august 2022 kl. 13:00.

Du kan lese mer om kriteriene her og finner søknadsskjemaet her!

Her du spørsmål kan du kontakte Kirre Arneberg på e-post kirre@dansenshus.com

Søknadsskjema

Foto: Tendai Makurumbandi. Dis(placed) Shadows av Tendai Makurumbandi
Foto: Tendai Makurumbandi. Dis(placed) Shadows av Tendai Makurumbandi

Kom på Åpent Hus 25. august!

Norske Dansekunstnere, Skuespiller- og danseralliansen, Norsk Skuespillerforbund og Norsk Skuespillersenter gjentar fjorårets suksess og inviterer til Åpent hus 25. august kl. 14.00 - 18.00 i Welhavensgate 1.

Les mer om arrangementet her

Tynset Kulturskole - Danselærer 75% stilling

Tynset kulturskole søker kulturskolelærer i dans i 58% vikariat i perioden 01.08.22-31.12.22, i både kjerneprogrammet og fordypningsprogrammet ved kulturskolen. Vi tilbyr et godt arbeidsmiljø i dansefaget med rom for kreativitet og impuls. Tynset kulturskole har samlet 100 danseelever fordelt på ni dansegrupper. Det gis undervisning i dans på ulikt ferdighetsnivå og ulike sjangre. Undervisningen foregår i Smea i Kulturhuset på Tynset, hovedsakelig på ettermiddag. Noe arbeid på kveldstid rundt arrangementer i kulturskolen må påregnes.

Tynset kulturskole er en av regionens største kulturskoler og tilbyr undervisning i sang, kor, dans, fiolin, piano, treblås, gitar, bass, slagverk, messingblås og direksjon i tillegg til utlyste fagområder.

17% stilling selges til Alvdal kulturskole.

Les mer her

Harstad Kulturskole søker danselærer i 100% stilling

Harstad kulturskole er på jakt etter danselærer til sin eminente danseavdeling!

Vi søker deg som brenner for å undervise i dans, og har kompetanse til å undervise i Jazz og Hip hop.

Stillingen er 100 % og ledig fra 01.08.2022.

Les mer om stillingen, arbeidsoppgaver og kvalifikasjonskrav her

Danselærer 50% fast + 50% vikariat, Karmøy kulturskole

Karmøy Kulturskole søker en dyktig og engasjert danselærer i 100% stilling fra 01.08.22.

50% er fast og 50% er vikariat til 01.08.23. Stillingen kan ved behov/ønske evt. deles på flere.

Det er en god base og et aktivt miljø for profesjonelle dansekunstnere på Haugalandet.

Vi samarbeider med andre kulturskoler og MDD videregående skole på Haugalandet.

Karmøy Kulturskole er den 3. største kulturskolen i Rogaland med sine vel 1200 elevplasser. Vi er en desentralisert skole med tilbud i alle kommunens 5 soner. Undervisningen foregår hovedsakelig på de 5 kulturhusene i sonene, men også på skoler, i barnehager, på treningssentre.

Les mer her

Kunsthøgskolen i Oslo søker professor/førsteamanuensis i jazzdans, 100% stilling

Ved avdeling Dans er det ledig en 100% fast stilling som professor/førsteamanuensis i jazzdans. Stillingen er i hovedsak knyttet til bachelorstudiet i jazzdans. Programmet legger vekt på å gi studentene en artikulert danseteknikk gjennom ulike stiler innen jazzdans, samt streetdance, samtidsdans og klassisk ballett. Studiet legger til rette for danserisk bredde, utvikling av personlig egenart og nysgjerrighet hos studentene. Koreografiske fag og teori er emner som skal gi mulighet for å utvikle kunnskap og refleksjon rundt prosessarbeid, dansehistorie, språk og kontekst. Ballroom og sang er med på å komplementere bredden i studieprogrammet. Det vises for øvrig til studieplanen.

Les stillingsutlysningen her

Åpen Prøvedans 2022

Vi inviterer til åpen prøvedans – en møteplass for utøvere, skapende dansekunstnere og koreografer.

Når: 10. september, fra kl. 09:00-17:00.
Hvor: Rom for dans, Marstrandgata 8.

For påmelding og mer informasjon:

Les mer her!

Mottakere Norske Dansekunstnere profesjonsstipend 2022

Under årets generalforsamling lørdag 23.april 2022, ble Norske Dansekunstneres profesjonsstipend for 2022 delt ut.

Norske Dansekunstneres stipendkomité innstiller fire stipendmottakere i kategoriene utøver, koreograf, pedagog og film/video. Stipendene er ment som motivasjon for dansekunstnere til å fortsette sitt engasjement og arbeid innenfor dansekunsten. Midlene til stipendene kommer fra Vederlagsfondet i Norske Dansekunstnere, og stipendene tildeles på kunstfaglig grunnlag.

Årets fire stipendmottakere er: Daniel Grindeland (utøver), Lisa C. Bysheim (koreograf), Marit Skreiberg (pedagog) og Rebekka Sæter (film/video).

Vi gratulerer årets stipendmottakere så mye :)

Oversikt stipendmottakere gjennom tidene

To stillingar knytt til undervisning i dans, Stord Kulturskule

Stord Kulturskule søkjer etter allsidig danselærar, med hovudvekt på klassisk ballett. I tillegg må lærar kunne undervise i jazz og moderne, samt dans for barn i førskulealder.

Stord kulturskule har tradisjon med å sette opp framsyningar gjennom skuleåret, dans er ein naturleg del av dette og det forventast at danselærar tek del i dette arbeidet.

All undervisning er lagt til ettermiddagstid. Danselærarar disponerer eige arbeidsrom/kontor.

Elevane er fra 3 år og opp til 18 år, har både bredde, kjerne og fordypnings program, så her har man moglegheit til å undervise i alle nivåer.

Les mer

NORA søker produsent

NORA - Nasjonal og Regional Arena for Dans i Vestfold og Telemark er i stadig vekst og nå utvider vi staben. Vi søker etter en person som har interesse av å bygge dansefeltet i Vestfold og Telemark sammen med oss. I NORA jobber vi både selvstendig og i team og som ansatt vil du være med å skape muligheter for dansekunsten i regionen. Vi tilbyr en 50% prosjektstilling med mulighet for fast ansettelse. Ved interesse kan det være muligheter for å supplere med pedagogisk virke.

NORA er det regionale kompetansesenteret for dans i Vestfold og Telemark, med base i Grenland. Vår visjon er å bygge et regionalt og nasjonalt kraftsenter for produksjon, kompetanse og formidling av dansekunst.

Søknadsfrist 15.juni 2022

Les mer

Tynset kulturskole søker danselærer

Tynset kulturskole søker kreativ og engasjert danselærer i 18 % stilling. Stillingen er et vikariat til gruppeundervisning i kulturskolen. Vikariatets varighet er fra 01.08.2022-31.07.2023. I en periode i løpet av høsten 2022 vil det i tillegg være behov for vikar i 42 % stilling.

Tynset kulturskole har 100 danseelever fordelt på ni dansegrupper. Det gis undervisning i dans på ulikt ferdighetsnivå og ulike sjangre.

Tynset kulturskole er en av regionens største kulturskoler, og det søkes primært etter minimum 3-årig relevant utdanning fra kunstfaglig og og pedagogisk høgskole/universitet.

Søknadsfrist 1.juni 2022

Les mer

INDUSTRY CHECK 15.MAI!

Er du en danser/koreograf som jobber eller ønsker å jobbe i den kommersielle bransjen? Om jobb innen TV, musikk, reklame, SoMe, events og lignende høres spennende ut for deg, er dette en mulighet du ikke vil gå glipp av!INDUSTRY CHECK er en gratis workshop i audition-stil.

Her får du være med på tre klasser i ulike stiler: Hiphop, Heels og Street-Jazz, holdt av tre ulike koreografer med mange års kommersiell erfaring. I tillegg vil en bransjeveiledende jury være tilstede for å dele sine erfaringer, gi tilbakemeldinger og booste deltakerne gjennom dagen.

Norske Dansekunstnere er stolte sponsorer av arrangementet, og anbefaler alle profesjonelle dansekunstnere over 20 år å melde seg på!

Les mer

Digitale frokostmøter med nasjonale tilskuddsordninger

Vi fortsetter suksessen fra våren 2021, med digitale informasjonsmøter med de nasjonale tilskuddsordningene. Per dags dato har vi gjennomført frokostmøter med Norsk Kulturråd, FFLB og FFUK, og vi ser frem til de kommende møtene.

Onsdag 11.mai møter vi DTS / STIKK, før vi fortsetter med Statens Kunstnerstipend 25.mai og avslutter med Oslo Kommune 8.juni. Alle møter kl. 09.00-10.00.

Møtene er åpne for alle, krever ikke påmelding, men vi setter pris på om du vil svare på noen spørsmål i forkant. I møtene vil du få viktig informasjon om de ulike tilskuddsordningene, og hvordan du som dansekunstner kan søke offentlige tilskudd til produksjon, formidling, gjestespill eller annen aktivitet.

Les mer

Årsavslutning og skattemelding med FIKEN

Har du fått med deg at de fleste enkeltpersonforetak kan levere en helt ny skattemelding for 2021? I samarbeid med Fiken viser vi deg hvordan du med enkeltpersonforetak blir ferdig med 2021.

Bli med på webinar og lær hvordan du:
– Legger inn de vanligste fradragene i regnskapet ditt
– Avslutter og lukker regnskapsåret i Fiken
– Sender inn og signerer skattemeldingen (næringsoppgaven) direkte i Fiken

Gjennomgangen varer i omtrent 45 minutter og det vil være mulig å stille spørsmål etterpå. Seminaret er kun for medlemmer av Norske Dansekunstnere

Meld deg på
Vis flere aktuelle saker