Norske Dansekunstnere er et uavhengig fag- og kunstnerforbund, som samler dansekunstnere på tvers av tradisjoner, stiler og genre. Hos oss får du informasjon om tariffavtaler, lønn og forbundets politiske arbeid.

Generalforsamling 2024

Save the date!

Norske Dansekunstnere gjennomfører årets Generalforsamling 22.mai 2024, på Dansens Hus i Oslo. Vi oppfordrer alle våre medlemmer til å delta på årets viktigste møte for forbundet. Her blir viktige beslutninger tatt knyttet til hva forbundet skal arbeide med, og hvem som skal bidra til forbundets arbeid gjennom ulike verv i den kommende perioden.

Oppmøte og registrering fra 16.30, med møtestart 17.00. Det blir mulighet for digital deltakelse.

Mer informasjon kommer, så følg med.

Rundbordssamtale rettighetsvederlag

Velkommen til vår rundbordssamtale om koreografi, rettigheter og inntektsstrømmer for koreografisk arbeid!

Norske Dansekunstnere ønsker å invitere til en spennende og viktig rundbordssamtale om koreografi. Dette vil være en unik mulighet til å delta i en dypere diskusjon om temaer som rettigheter, inntektsstrømmer og utfordringer knyttet til utviklingen og formidlingen av koreografi i dagens kunstneriske landskap.

26.april 2024 fra klokken 9.30 - 11.30 på Dansens Hus i Oslo

Les mer

PÅFYLL - en seminarrekke 10. april

Velkommen til ABC i prosjektorganisering for scenekunstnere. Norske Dansekunstnere og Sprechstunde har inngått et samarbeid med seminarrekken PÅFYLL.

Onsdag, 10. april 13.00 - 15.00 inviterer vi til et foredrag med Roger Karlsen om hvordan vi organiserer prosjektene våre. Om du er dansekunstner, scenekunstner eller kompani, organisert som ENK, AS eller forening vil seminaret gi deg verktøyene du trenger for å organisere prosjekter på en måte som er i tråd med arbeidsmiljøloven og sikre deg og dine kollegaer en god arbeidssituasjon.

Les mer

GOD PÅSKE

Vi ønsker alle våre medlemmer og samarbeidspartnere en riktig god påske!

Kontoret er stengt fra mandag 25. mars til og med onsdag 3. april. Medlemshenvendelser vil bli besvart når vi er tilbake på kontoret igjen.

Hilsen alle oss i Norske Dansekunstnere

Sumud - en kveld i solidaritet med palestinske dansekunstnere

Fredag 22. mars får vi besøk av de palestinske dansekunstnerne Ahmed Alghariz fra Camps Breakerz i Gaza og Amir Sabra fra dansekollektivet Stereo 48 i Nablus. De vil dele sitt arbeid gjennom visninger og samtale.

Det er viktigere enn noen gang å fortsette å stå i solidaritet med det palestinske folk og løfte palestinske stemmer. Sammen med et ufattelig tap av liv, er vi også vitne til et enormt tap av kunst og kulturarv. Palestina har et aktivt og levende dansemiljø som mange ikke er kjent med. I samarbeid med Dansekunstnere for Palestina og Danseinformasjonen ønsker vi derfor å løfte palestinske dansekunstnere og deres arbeid.

Hvor: Dansens Hus, Oslo
Når: Fredag, 22 mars 2024, kl. 18-21

Mer info her

SIGNER OPPROP: SLÅ RING OM PALESTINSKE DANSE- OG SCENEKUNSTNERE

Den 15.02.2024 kom Norske Dansekunstnere og Norsk Skuespillerforbund med en uttalelse hvor vi solidarisk stilte oss bak kravet fra Palestinian Performing Arts Network og dets medlemsorganisasjoner som krever umiddelbar løslatelse av urettmessig fengslede palestinske kunstnerne. Vi er meget bekymret over situasjonen våre palestinske kollegaer befinner seg i. Vi forventer at norske myndigheter gjør det de kan for å trygge deres livs- og arbeidsvilkår. Vi fordømmer på det sterkeste, bruken av administrativ forvaring og vilkårlig fengsling av palestinske kunstnere, og forventer at norske myndigheter følger opp med et krav om at Israel avslutter sin systematiske bruk av administrativ forvaring.

Oppropet vil oversendes til politisk valgt ledelse på kunst og kulturfeltet.

Foto: Vibeke Harper

Signer oppropet her!

Innspill til statsbudsjettet 2025

I vårt arbeid med å sikre og utvikle gode arbeids-, produksjons- og formidlingsvilkår for skapende og utøvende dansekunstnere er dialog og samarbeid med politiske beslutningstagere avgjørende. Den 19.02.2024 sendte Norske Dansekunstnere sine innspill for statsbudsjettet til politiske ledelse i KUD, sammen ned et utdypende vedlegg, for å redegjøre for hvilke prioriteringer vi mener bør gjøres for dansekunsten gjennom statsbudsjettet for 2025.

Les mer her

SLÅ RING OM PALESTINSKE DANSE- OG SCENEKUNSTNERE

Norske Dansekunstnere og Norsk Skuespillerforbund ønsker å uttrykke solidaritet med det palestinske folk og våre kollegaer og kunstneriske søsterorganisasjoner i Palestina, etter fire måneder med krig i Gaza og økende voldsbruk på Vestbredden. Vi er sterkt bekymret for at voldsbruken ikke har avtatt etter at den internasjonale domstolen i Haag innførte hastetiltak på Gazastripen.

Foto: Vibeke Harper

Les mer her
Foto: Vibeke Harper

Frøya kommune søker dansepedagog i 100% stilling

Har du lyst til å videreutvikle et stort dansetilbud? Ønsker du å bety noe for barn og unge? Ønsker du å ha en variert arbeidshverdag?

Frøya kommune utlyser en 100% fast stilling som dansepedagog ved Frøya kulturskole. Oppstart 1. august 2024.

Søknadsfrist er 29. februar

Les mer om stillingen her.

Søk her!

Vil du være med å forme fremtiden for dansekunsten i Norge?

Norske Dansekunstneres valgkomité ønsker innspill på kandidater til vervet som forbundsleder. Innspill kan sendes til valgkomitéens leder, Lise Tiller Sikkeland: lise_tiller@hotmail.com

Frist 6. februar!

Les mer her

Regionsmøte i Vest

Mandag 29. januar, Kl 17.00, på TOU

Region Vest hos Norske Dansekunstnere ønsker saman med DansiS og Bergen Dansesenter å invitere pedagogar, utøvarar, koreografar og andre som jobbar med dans i Vestland og Rogaland velkommen til innspelsmøte.

Møtet vil bli avholdt digitalt (samt fysisk i Stavanger på møterommet til TOU), og både medlemmar og ikkje-medlemmar av Norske Dansekunstnere er inviterte til å delta.

Storstyret i NoDa skal fungere som ein kommunikasjonskanal frå regionane og inn til forbundet, og frå forbundet og ut til regionane. Med dette innspelsmøtet ønsker vi dialog rundt behova i feltet i regionen, innspel til korleis Norske Dansekunstnere kan imøtekomme og ivareta desse, samt opplyse om Norske Dansekunstnere sitt arbeid.

Digital deltaking: https://zoom.us/j/91874730107, Meeting ID: 918 7473 010

Vi ser fram til å høyre frå dykk, og håpar så mange som mogleg har anledning å delta! Ta gjerne kontakt på region.vest@norskedansekunstnere.no dersom du har innspel til samtalepunkt i forkant av møtet.

Lansering av "Alternativ Kunstnermelding" 18.januar 2024

Vi har gleden av å invitere deg til lanseringen av "Alternativ Kunstnermelding", en respons på "Kunstnarkår", Meld. St. 22 (2022–2023).

Kunstnerorganisasjoner fra ulike kunstfelt, inkludert NOPA, Norske Dansekunstnere, Norsk Skuespillerforbund, Norsk Komponistforening, Norske Filmregissører, Norsk filmforbund, og Mun Dajan Foreninga samiske forfattere, har gått sammen for å levere en inngående kommentar til dagens politikk som påvirker kunstnernes arbeid og liv.

Torsdag 18.januar 2024 fra 08.30-09.30 på Kunstnernes Hus

Krever påmelding!

Les mer her!
Avbildet: Siri Jøntvedt // Foto: Tale Hendnes, Dansens Hus Oslo 2018.

PÅFYLL - seminarrekke i samarbeid med Sprechstunde

Norske Dansekunstnere og Sprechstunde har inngått et nytt og spennende samarbeid med seminarrekken PÅFYLL. I løpet av 2024 vil vi arrangere flere kurs og seminarer knyttet til aktuelle temaer for oss som jobber med scenekunst. Målet vårt er å få påfyll av kunnskap over en lav terskel, så vi alle blir litt klokere om egen bransje.

På grunn av værutfordringer ble dessverre vår første PÅFYLL utsatt, men vi prøver på nytt: førstkommende mandag, 29.januar kl. 13:00 - 15:00. Det er også mulig å delta digitalt! Velkommen til Norske Dansekunstnere i Dronningens gate 16, 0152 Oslo.

Første seminar tar for seg de nye lovendringene i arbeidsmiljøloven, og ser inngående på ansettelse vs oppdrag. Vi har invitert advokat Hans Marius Graasvold, fra advokatfirmaet Graasvold-Steenvåg, til å opplyse oss om hva det vil ha å si for deg

Les mer her!

Søk Dansenett Norge for turné høsten 2025

Søknadsfrist onsdag 24. januar 2024 kl. 13:00

Nå kan kunstnere og koreografer søke om turné gjeldende for høsten 2025.

Dansenett Norge er et samarbeid mellom noen av Norges sentrale aktører for visning av dansekunst. Dansens Hus, Bærum Kulturhus – Dans Sørøst-Norge, Davvi Senter for scenekunst, RAS Regional Arena for Samtidsdans og DansiT Koreografisk senter er partnere og samarbeider om turnenettverket. Målsettingen er å gjøre dansekunst tilgjengelig for publikum i hele landet.

Gå til søknadsskjema
Foto: Yaniv Cohen, Uventa - Antero Hein, Dansens Hus 13. mars

Velkommen til regionsmøte med Norske Dansekunstnere i region Øst!

Vi inviterer pedagoger, dansere, koreografer, medlemmer og samarbeidspartnere til regionsmøte for de som driver med undervisning i Oslo og Viken. Møtet finner sted i Norske Dansekunstneres lokaler i Dronningensgate 16 lørdag 13.januar klokka 11.00 – 14.00.​

Program for dagen:

  • Rekruttering av elever til private ballettskoler, kulturskolen, videregående skole og høyere utdanning
  • Arbeidsforhold for dansepedagoger; pensjonsalder og tilrettelegging i forhold til alder og belastningsskader
  • Servering av lunsj
  • Samspill mellom offentlige og private danseskoler i vår region

Påmeldingslenke: https://forms.gle/A9iHQFzZG6rLBWAm7

​Det er også mulighet for digital deltakelse: https://zoom.us/j/91287225845

Facebook arrangement

Dialogmøte Habilitet i fonds- og stipend forvaltningen

Norske Dansekunstneren har en aktive rolle i å sikre offentlig finansiering av dansekunsten, således ser vi det som aktuelt/fordelaktig å diskutere habilitet, både de bakenforliggende reguleringene i 2012 og dagens praksis i bla. fonds- og stipend forvaltningen, sammen med våre medlemmer.

Dette for å ha en aktualisert og god holdning til habilitet på vegne av de dansekunstnerne vi representerer.

Tid og sted: Onsdag 24. januar mellom kl 18.00 – 20.00 hos Norske Dansekunstnere i Dronningensgate 16, 4.etg.

Facebook arrangement

Les mer her!

AUDITION FOR PROFESJONELLE DANSERE I BERGEN!!!

Bergen Nasjonale Opera avholder audition onsdag 13. desember 2023 for dansere til vårens store satsing i Grieghallen, operetten Flaggermusen. Bergen Nasjonale Opera skal engasjere 3 profesjonelle dansere fra Bergen og omegn.

Hvor: Bergen Dansesenter
Når: Onsdag 13. desember 2023 fra kl. 10.00 – vi ber deg om å holde av hele dagen
Påmeldingsfrist for audition er: 9. desember 2023

Les mer her!
Vis flere aktuelle saker