Norske Dansekunstnere er et uavhengig fag- og kunstnerforbund, som samler dansekunstnere på tvers av tradisjoner, stiler og genre. Hos oss får du informasjon om tariffavtaler, lønn og forbundets politiske arbeid.

MELD DEG PÅ DIGITAL GENERALFORSAMLING

Årets GENERALFORSAMLING går av stabelen lørdag 22. april på Dansens Hus i Oslo. Vi ønsker at så mange medlemmer som mulig skal delta. Derfor åpner vi nå opp for et digitalt alternativ for de som ikke har anledning til å være med fysisk.

Dersom du ønsker å delta digitalt, ber vi deg om å melde deg på i skjemaet HER før 4. april.

Vi gleder oss til å møte deg!

Oppsummering – Vi må snakke om dans

Endelig kan vi, sammen med Panta Rei Danseteater og Danseinformasjonen, offentliggjøre oppsummeringen av innspillene som kom i forbindelse med intervjuserien #vimåsnakkeomdans, seminaret i oktober 2022 og over 70 sider med innsendte innspill. Vi håper det er et inspirerende og lesbart dokument – som oppsummerer temaer som dansekunstnere – og vi – mener er viktig å belyse.

I denne oppsummeringen har vi samlet og løftet fram noen av de viktigste problemstillingene som har blitt spilt inn i forbindelse med serien «Vi må snakke om dans». Første del gir et overblikk over feltets mange karakteristika med tilhørende utfordringer. I del to gis et bilde av noen av de ytre rammene som gir feltet form og livsbetingelser. I siste del forsøker vi å rette blikket fremover og se etter løsninger og strategier.

God lesing!

Les hele innspillsdokumentet her

Panta Rei Danseteater og Dansens Hus inviterer til åpent seminar under temaet Dans i det offentlige rom.

Dato og sted: 8. mars kl. 09-15:30 på Dansens Hus' Hovedscene.

Hvordan kan vi skape mer tilstedeværelse av dansekunst i det offentlige rom? Hvordan kan vi sikte oss inn mot nye arenaer, skape kunst på andre premisser enn i scenerommet? Og er dans i et offentlig perspektiv viktigere nå enn noensinne – i et post-pandemisk perspektiv?

Det blir foredrag og diskusjoner med Polyglot Theatre (AUS), Performance kunstner Tori Wrånes og Landing.

I forkant av seminaret kl. 08.30 vises Landing sin forestilling RUVE ved Nedre Foss Park (i området utenfor Nedre Foss Gård) – Hvem ser du IKKE blant publikum på forestillingene dine?

Påmeldingsfrist: 5. mars. Send mail til: julie@pantareidanseteater.com

Fotocred: Neil Nisbet
Danser på bildet: Lou Ditaranto

Les mer her

ICE HOT OSLO 2024 – Open Call

Fra 14. til 18. februar 2024 arrangeres Nordens største danseplattform i Oslo. Fra hele verden vil det komme arrangører og presentatører for å oppdateres på det beste vi har å tilby av nordisk dans.

Alle nordiske dansekunstnere og kompanier, og kunstnere/kompanier bosatt i de nordiske landene er velkomne til å søke om å bli presentert. Vi mottar søknader i tidsrommet 8. februar til 30. mars 2023.

Mer detaljert informasjon og søknadsskjema finner du her. Les mer om Ice Hot her.

For spørsmål kontakt vår norske prosjektleder Kirre Arneberg på kirre@dansenshus.com

Dansens Hus Oslo er arrangør. Partnere er Circus and Dance Info Finland, Performing Arts Centre Iceland, Dansens Hus Stockholm og Dansehallerne København.

FAKKELTOG TIL STØTTE FOR VÅRE KOLLEGER I IRAN

Vi inviterer herved kolleger i kunst, musikk, dans, litteratur, TV, film og andre i kulturbransjen til en stille solidaritetsmarkering foran den Iranske ambassaden, til støtte for våre kolleger i Iran.

Under det brutale regimet kan de ikke utøve sine yrker som følge av den svært begrensede ytringsfriheten.

TORSDAG 2. FEBRUAR. KL. 17.30

Oppmøte: Olaf Bulls plass (Skillebekkparken, v/trikken).

Vi går sammen til Irans ambassade. Fakkeltoget og markeringen vil foregå i stillhet, med et stopp foran ambassaden i ca 5 min. Varighet: ca 30 min.

Norske advokater gjennomførte et tilsvarende fakkeltog til støtte for sine iranske kolleger i desember. Vi i kunst- og kulturbransjen tar stafettpinnen videre.

Kjære kolleger, kom!

Dansens Hus inviterer til pedagogdag

Dansens Hus ønsker velkommen til en dag fylt med kunnskap, inspirasjon og danseglede.

Danser, koreograf og parkour-utøver Antero Hein holder workshop, vi presenterer dansehistorisk dokumentarserie, møter koreograf og danser Hooman Sharifi til samtale før vi ser forestillingen «Sacrifice while lost in salted earth» sammen.

Meld deg på her
Les mer om pedagogdagen her

Når: 29. Januar
Tid: 13.00-17.30
Pris: 350 kr

Foto: Antero Hein

PRODA inviterer til Pedagogseminar, torsdag 5. og fredag 6. januar

Mange som underviser dans arbeider mye alene, og pedagogseminaret er en ypperlig arena å møte kolleger og utveksle erfaringer. Det er også en flott mulighet til faglig påfyll med inspirasjon og input til ulike undervisningssituasjoner.

Seminaret vil foregå på Rom for dans.

Det er mulig å delta begge dager eller bare en dag.

Påmeldingsfrist: 3. Januar

Les mer her!

Søk om turnè hos Dansenett Norge

Fra 28. november kan du søke til Dansenett Norge!

Dansenett Norge er et samarbeid mellom noen av Norges sentrale aktører for visning av dansekunst. Dansens Hus, Bærum Kulturhus – Dans Sørøst-Norge, Davvi Senter for scenekunst, RAS Regional Arena for Samtidsdans og DansiT Koreografisk senter er partnere og samarbeider om turnenettverket. Målsettingen er å gjøre dansekunst tilgjengelig for publikum i hele landet.

Nå kan kunstnere og koreografer søke om turné gjeldende for høsten 2024. Søknadsfristen er onsdag 25. januar 2023 kl. 13:00. Det anbefales å søke i god tid før søknadsportalen stenges.

Du kan lese mer om kriteriene her og finner søknadsskjemaet her!

Her du spørsmål kan du kontakte Kirre Arneberg på e-post kirre@dansenshus.com

Elle Sofe Sara´s forestilling Vástádus eana – The answer is land. Fotograf: Antero Hein

Tou søker ny scenekunstansvarlig

Er du en god produsent med et brennende engasjement for scenekunst? Eller en scenekunstner med administrativ teft? Og er du interessert i å utvikle nye modeller for scenekunst? Da er kanskje Tou noe for deg!

Tou er en flerkunstnerisk produksjons- og visningsarena for scenekunst, musikk, og visuell kunst – et levende hus for profesjonelle kunst- og kulturaktører med rundt 450 ulike arrangement i året. Lokalene er på over 13.000 kvadratmeter og består av flere scener og produksjonsrom, hvor visuelle kunstnere, musikere, scenekunstnere og organisasjoner har sin produksjon og virke.

Les utlysningen her.


Undervisningsleder for dans og scenekunst

I Oslo kulturskoles område vest er det fra 1. januar 2023 ledig 80% stilling som undervisningsleder dans og scenekunst. Stillingen har mulighet for utvidelse til 100 % høsten 2023 knyttet til undervisning.

Scenekunst består i område vest av fagene dans og teater. Som undervisningsleder i scenekunst er det ønskelig at du har dansepedagogisk bakgrunn. Vi ønsker at søkeren har bred kjennskap til hele dansefeltet, men spesielt ser vi etter kompetanse på streetstil og hiphop.

Les mer her

AUDITIONUTLYSNING

Panta Rei Danseteater søker profesjonelle dansekunstnere til talentprogrammet TILT Grow i 2023. Fysisk audition 4.12 på Rommen Scene / intervju 5.12 på Dansens Hus.

Programmet er særlig rettet mot dansekunstnere med interesse for prosjekter som bidrar til økt danseinteresse hos befolkningen.
Dansekunstnere fra Østfold og de med hørselshemming vil priorities.

Send søknaden innen søndag 13. november 2022 til julie@pantareidanseteater.com .

For mer informasjon og søknadsskjema:

Les mer her!
Foto: Neil Nisbet / Article 19 Danser: Laura Perrot
Vis flere aktuelle saker