Norske Dansekunstnere er et uavhengig fag- og kunstnerforbund, som samler dansekunstnere på tvers av tradisjoner, stiler og genre. Hos oss får du informasjon om tariffavtaler, lønn og forbundets politiske arbeid.

Utlysning: Koreograf-residens

For fjerde år på rad utlyser Nagelhus Schia Productions’ egen residensordning for koreografer.

Koreografresidensen strekker seg over to uker og gir en profesjonell koreograf mulighet til å arbeide prosessorientert sammen med våre dansere fra NSP 2 – et nasjonalt talentprogram for samtidsdans. Mottakeren får et stipend på 25 000 kroner, tilgang til studio i to uker samt et sted å bo om nødvendig.

Søknadsfrist: 1. juni 2023
Periode: Uke 40 og 41, 2023

Hvem kan søke: Dansekunstnere/koreografer med norsk statsborgerskap og utenlandske dansekunstnere/koreografer med gyldig opphold i Norge.

Les mer her: www.nsproductions.no/residency

Eventuelle spørsmål rettes til produsent Tara Ishizuka Hassel på tara@nsproductions.no / + 47 900 80 554.

Foto: Tale Hendnes

Workshop - Intimitet på scene, TV og film med Malin B. Erikson

Søknadsfrist: 14. mai
Dato: 9. jun – 10. jun
Pris: 700/600 kr

Målet med dette to-dagers kurset er å utforske begrepene intimitet, samtykke og personlige grenser og hvordan dette settes i forhold til visjoner og kunstneriske valg, og at du etter de teoretiske og praktiske øvelsene i kurset har fått en grundig forståelse av ditt eget forhold til intime scener, en forståelse av hvordan arbeidet med en intimitetskoordinator gjøres og nye verktøy for å kunne håndtere fremtidige intime scener.

Denne workshopen er for skuespillere, regissører, dansere og koreografer, og gir en innføring i hvordan et samarbeid med en intimitetskoordinator fungerer.

Påmelding og mer informasjon
Medlemmer i Norsk Skuespillerforbund, Norske Dansekunstnere og CREO får redusert deltakeravgift. Workshopen er også del av Heddadagenes fagprogram

Scenekunst: Informasjonsmøte om ordninger

I forkant av søknadsfrist 2. juni inviterer Kulturrådet til et digitalt informasjonsmøte 10. mai kl. 14:00. Her vil de vektlegge fondsordningene Forprosjekt scenekunst og Scenekunstfaglige tiltak og publikasjoner. I tillegg vil det gis generell informasjon om hvordan du kan gå frem for å søke.

På møtet får du vite mer om:

  • Hvilke ordninger som har frist denne runden
  • Ordningen Forprosjekt scenekunst
  • Ordningen Scenekunstfaglige tiltak og publikasjoner
  • Generelle søknadstips
  • Hvordan du kan gå fram for å få veiledning eller stille spørsmål

Les mer og meld deg på HER.

Foto: Kulturrådet. Fotograf: Trym S. Warloe.

Foto: Kulturrådet. Fotograf: Trym S. Warloe.

Dans og Toner søker redaktør til bokprosjekt

Vi søker redaktør til planlagt bok om gruppen Dans & Toners virke i perioden 1988 - 2013. Gruppens arbeid bestod i produksjon av musikk- og danseforestillinger for barn og ungdom og formidling av disse over hele landet.

Vi søker et ytre blikk som kan organisere og redigere allerede digitalisert materiale (tekst og foto) og sette dette inn i en kunsthistorisk og kunstpolitisk sammenheng. Noe kjennskap til scenekunst i denne perioden er en fordel. Mer informasjon om gruppens arbeid finnes på:

www.dansogtoner.no

https://no.wikipedia.org/wiki/Dans_%26_Toner

Lønn etter avtale.

Interesserte bes kontakte Marit Krogeide, marit@dansogtoner.no

Avbildet: Vidar Hansen, Marit Krogeide og Peter Lodwick i forestillingen ”Impulser”. Foto: Grim Evensen

Kulturskolelærer i klassisk ballett ved Asker kulturskole

Ved Asker kulturskole er det ledig en 25% fast stilling som pedagog i klassisk ballett.

Vi søker etter deg som brenner for kunstfagene og for undervisning i dans. Er du faglig ambisiøs, med en dyp forståelse for klassisk ballett sin funksjon i danseopplæringen for barn og unge, er du kanskje den vi ser etter.

Søknadsfrist er 8 mai.

Danseseksjonen i Asker kulturskole består av ti fast ansatte lærere innen klassisk ballett, jazzdans, samtidsdans, breakdans og hip hop. Av kulturskolens 2000 elever går ca. 600 på ulike dansetilbud, og undervisningen foregår i Asker sentrum, på Folkestad og på Tofte.

Lenke til annonse: https://137023.webcruiter.no/Main2/Recruit/Public/4649377976?language=nb&link_source_id=0

Foto: Julie Cappelen

DEN STORE BEGREPSREISEN / SEMINAR

23. - 25. mai. 2023

Bli med på et tredagers seminar under Stamsund Internasjonale Teaterfestival. Vi diskuterer profesjonalitetsforståelse i det frie scenekunstfeltet - for å se om kart og terreng stemmer overens!

Programmet
Seminaret vil bestå av en rekke korte sesjoner, intervjuer og samlingspunkter over en liten periode på tre dager. Programmet vil også bli strømmet for de mindre eventyrlystne, men nysgjerrige

Les mer om programmet her eller i Facebook arrangementet

Foredragsholdere/ deltagere; Siren Leirvåg, Einar Øverenget, Siri Broch Johansen, Snelle Hall, Anne Meek, Peder Horgen, Mathilde Caeyers, Martijn Dirk Joling og scenekunstnere fra Uredd, et utviklingsprogram for scenekunstnere som er i etableringsfasen og har tilknytning til Nord-Norge.

Praktisk, reisen starter i Bodø, seminaret er gratis, men du dekker og booker reise og opphold selv. Husk å registrere deg for å motta mer informasjon om programmet når det er klart.

Registrer deg her

AUDITION "HYBRID"

Braza productions søker dansere og/eller fysiske skuespillere til kommende fullskala produksjon: ”HYBRID”.

Audition holdes: 06.mai, kl 10-15, Riksscenen

Send søknad innen mandag 24.april.

Foto: Morten Bendiksen

Les mer om audition her
Foto: Morten Bendiksen

Generalforsamling 2023

Årets Generalforsamling gjennomføres lørdag 22.april 2023 på Dansens Hus i Oslo.

PRODA profesjonell dansetrening vil gjennomføre sitt Årsmøte i forbindelse med forbundets Generalforsamling.

For mer informasjon, trykk her

MELD DEG PÅ DIGITAL GENERALFORSAMLING

Årets GENERALFORSAMLING går av stabelen lørdag 22. april på Dansens Hus i Oslo. Vi ønsker at så mange medlemmer som mulig skal delta. Derfor åpner vi nå opp for et digitalt alternativ for de som ikke har anledning til å være med fysisk.

Dersom du ønsker å delta digitalt, ber vi deg om å melde deg på i skjemaet HER før 4. april.

Vi gleder oss til å møte deg!

Oppsummering – Vi må snakke om dans

Endelig kan vi, sammen med Panta Rei Danseteater og Danseinformasjonen, offentliggjøre oppsummeringen av innspillene som kom i forbindelse med intervjuserien #vimåsnakkeomdans, seminaret i oktober 2022 og over 70 sider med innsendte innspill. Vi håper det er et inspirerende og lesbart dokument – som oppsummerer temaer som dansekunstnere – og vi – mener er viktig å belyse.

I denne oppsummeringen har vi samlet og løftet fram noen av de viktigste problemstillingene som har blitt spilt inn i forbindelse med serien «Vi må snakke om dans». Første del gir et overblikk over feltets mange karakteristika med tilhørende utfordringer. I del to gis et bilde av noen av de ytre rammene som gir feltet form og livsbetingelser. I siste del forsøker vi å rette blikket fremover og se etter løsninger og strategier.

God lesing!

Les hele innspillsdokumentet her

Panta Rei Danseteater og Dansens Hus inviterer til åpent seminar under temaet Dans i det offentlige rom.

Dato og sted: 8. mars kl. 09-15:30 på Dansens Hus' Hovedscene.

Hvordan kan vi skape mer tilstedeværelse av dansekunst i det offentlige rom? Hvordan kan vi sikte oss inn mot nye arenaer, skape kunst på andre premisser enn i scenerommet? Og er dans i et offentlig perspektiv viktigere nå enn noensinne – i et post-pandemisk perspektiv?

Det blir foredrag og diskusjoner med Polyglot Theatre (AUS), Performance kunstner Tori Wrånes og Landing.

I forkant av seminaret kl. 08.30 vises Landing sin forestilling RUVE ved Nedre Foss Park (i området utenfor Nedre Foss Gård) – Hvem ser du IKKE blant publikum på forestillingene dine?

Påmeldingsfrist: 5. mars. Send mail til: julie@pantareidanseteater.com

Fotocred: Neil Nisbet
Danser på bildet: Lou Ditaranto

Les mer her
Vis flere aktuelle saker