NY_Historikk_illustrasjon_stor

Regionale Kompetansesentere og Interesseorganisasjoner for Dansekunst

I store deler av landet finner du Regionale Kompetansesentere for Dans (RKD). RKD-ene er en viktig struktur i det norske dansekunstfeltet, og bidrar til at du som dansekunstner kan leve av dansekunsten i hele Norge. Under vil du finne informasjon om de ulike regionale kompetansesenterne - slik at du kan ta kontakt med ressursene i nærheten av deg!

Bergen Dansesenter

Bergen Dansesenter – Regionalt kompetansesenter i Vestland er en danse- og ballettskole og et regionalt kompetansesenter for dans. De skal være et senter for utvikling av profesjonell dans lokalt og regionalt, samt et lokalt og regionalt senter for undervisning i dans for amatører.

Les mer her!
Bergen, Vestland

Dans i Sørøst-Norge

Dans Sørøst-Norge er Bærum Kulturhus’ dansesatsing. De arbeider med produksjon og formidling av profesjonell dansekunst regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

Les mer her!
Sandvika, Viken

Dans i Trøndelag

Dans i Trøndelag formidler og utvikler prosjekter innen profesjonell dansekunst. Deres visjon er å utvide grensene for dansekunst i distriktet gjennom kvalitetsopplevelse og skapende aktivitet.

Les mer her!
Inderøy og Verdal, Trøndelag

Dansekunst i Østfold

Dansekunst i Østfold(DiØ) er en scenekunstinstutisjon og en medlemsorganisasjon for dansekunstnere med tilknytning til Østfold. DiØ ​jobber for å synliggjøre, samle, styrke og utvikle det profesjonelle dansemiljøet i Østfold, og gjennom dette bedre rammebetingelsene for alle dansekunstnere i fylket.

Les mer her!
Fredrikstad, Viken

DansINN

DansINN er en regional organisasjon for dans som samler, løfter og styrker det profesjonelle dansefeltet i Innlandet.

Les mer her!
Hamar, Innlandet

DansiT

DansiT – Dansekunst i Trondheim og Midt-DansiT er et koreografisk senter som jobber lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt, med base i Trondheim. DansiT tilbyr aktiviteter for både publikum og dansekunstnere. Som koreografisk senter legger DansiT til rette for kunstneres eget arbeid, koreografisk utviklingsarbeid og ulike møtepunkter mellom kunstnere og publikum.

Les mer her!
Trondheim, Trøndelag

Davvi – Senter for scenekunst

Davvi – Senter for scenekunst er et nasjonalt senter for kompetanseutvikling, nettverk og samarbeid for scenekunstfeltet i Nord-Norge

Les mer her!
Hammerfest, Troms og Finnmark

Fjelldansen

Fjelldansen er et regionalt kompetansesenter for dans i Valdres og Hallingdal, driftet av FRIKAR i samarbeid med Teater Innlandet og Ål Landsdelsscene for Dans.

Les mer her!
Aurdal, Innlandet

NORA

NORA – nasjonal og regional arena for dans i Vestfold og Telemark (tidl. Dansekunst i Grenland) er et ressurssenter og en produserende enhet for dansekunst i Vestfold og Telemark.

Les mer her!
Porsgrunn og Skien, Vestfold og Telemark

R.E.D.

R.E.D. Regionalt kompetansesenter for dans er en internasjonal, nasjonal og regional kunst- og kulturarena, med hovedfokus på dans og tverrfaglighet. R.E.D. er lokalisert på Nyland Gård ved Einafjorden i Vestre Toten.

Les mer her!
Eina, Innlandet

RAS

RAS er en programmerende- og produserende scene og et regionalt kompetansesenter for dans. Programmet består av lokal, nasjonal og internasjonal dansekunst.

Les mer her!
Sandnes, Rogaland

Scenekunst Sør

Scenekunst Sør (SkS) er det regionale kompetansesenteret for scenekunst i Agder. Formålet til SkS er å utvikle og styrke det frie, profesjonelle scenekunstfeltet i Agder.

Les mer her!
Kristiansand og Arendal, Agder

Oversikt over Regionale Kompetansesentere for Dans (RKS)

Kart over regionale kompetansesenter for dans

Interesseorganisasjoner for Dansekunst

DansiS – Dansekunst i Stavanger-regionen

DansiS er en interesseorganisasjon for profesjonelle dansekunstnere i Rogaland, opprettet i 2010. Hovedformålet er å styrke infrastrukturen for produksjon av dans, samt gi våre medlemmer bedre forutsetninger og rammer for å jobbe skapende i Stavangerregionen.

Les mer her!
Stavanger, Rogaland

Forum for nordnorske dansekunstnere

Forum for Nordnorske Dansekunstnere (FNND) er en interesseorganisasjon for profesjonelle dansekunstnere i Nord-Norge. FNND har i dag 76 medlemmer som arbeider som dansere, koreografer og pedagoger i Nordland, Troms og Finnmark.

Les mer her!
Tromsø, Troms og Finnmark