Norske Dansekunstnere er et uavhengig fag- og kunstnerforbund, som samler dansekunstnere på tvers av tradisjoner, stiler og genre. Hos oss får du informasjon om tariffavtaler, lønn og forbundets politiske arbeid.

Søk om turnè hos Dansenett Norge

Fra 28. november kan du søke til Dansenett Norge!

Dansenett Norge er et samarbeid mellom noen av Norges sentrale aktører for visning av dansekunst. Dansens Hus, Bærum Kulturhus – Dans Sørøst-Norge, Davvi Senter for scenekunst, RAS Regional Arena for Samtidsdans og DansiT Koreografisk senter er partnere og samarbeider om turnenettverket. Målsettingen er å gjøre dansekunst tilgjengelig for publikum i hele landet.

Nå kan kunstnere og koreografer søke om turné gjeldende for høsten 2024. Søknadsfristen er onsdag 25. januar 2023 kl. 13:00. Det anbefales å søke i god tid før søknadsportalen stenges.

Du kan lese mer om kriteriene her og finner søknadsskjemaet her!

Her du spørsmål kan du kontakte Kirre Arneberg på e-post kirre@dansenshus.com

Elle Sofe Sara´s forestilling Vástádus eana – The answer is land. Fotograf: Antero Hein

Tou søker ny scenekunstansvarlig

Er du en god produsent med et brennende engasjement for scenekunst? Eller en scenekunstner med administrativ teft? Og er du interessert i å utvikle nye modeller for scenekunst? Da er kanskje Tou noe for deg!

Tou er en flerkunstnerisk produksjons- og visningsarena for scenekunst, musikk, og visuell kunst – et levende hus for profesjonelle kunst- og kulturaktører med rundt 450 ulike arrangement i året. Lokalene er på over 13.000 kvadratmeter og består av flere scener og produksjonsrom, hvor visuelle kunstnere, musikere, scenekunstnere og organisasjoner har sin produksjon og virke.

Les utlysningen her.


Undervisningsleder for dans og scenekunst

I Oslo kulturskoles område vest er det fra 1. januar 2023 ledig 80% stilling som undervisningsleder dans og scenekunst. Stillingen har mulighet for utvidelse til 100 % høsten 2023 knyttet til undervisning.

Scenekunst består i område vest av fagene dans og teater. Som undervisningsleder i scenekunst er det ønskelig at du har dansepedagogisk bakgrunn. Vi ønsker at søkeren har bred kjennskap til hele dansefeltet, men spesielt ser vi etter kompetanse på streetstil og hiphop.

Les mer her

AUDITIONUTLYSNING

Panta Rei Danseteater søker profesjonelle dansekunstnere til talentprogrammet TILT Grow i 2023. Fysisk audition 4.12 på Rommen Scene / intervju 5.12 på Dansens Hus.

Programmet er særlig rettet mot dansekunstnere med interesse for prosjekter som bidrar til økt danseinteresse hos befolkningen.
Dansekunstnere fra Østfold og de med hørselshemming vil priorities.

Send søknaden innen søndag 13. november 2022 til julie@pantareidanseteater.com .

For mer informasjon og søknadsskjema:

Les mer her!
Foto: Neil Nisbet / Article 19 Danser: Laura Perrot

AUDITIONUTLYSNING

Carte Blanche søker samtidsdansere på høyt teknisk nivå, og med sterke utøvende og skapende ferdigheter, forestillinger med oppstart i august 2023. De søker:

Erfarne dansere (eldre enn 24 år) med minst 3 års profesjonell erfaring i kreative og dynamiske prosesser.

Aspiranter (yngre enn 24 år)med minimum 3 års utdanning og relevant erfaring i kreative prosesser.

Søknadsfrist: 21. november 2022

For mer informasjon og søknadsskjema:

Les mer her!
Foto: Øystein Grutle Haara  Danser: Irene Vesterhus Theisen

Regionale Kompetansesentere for Dans

I store deler av landet finner du Regionale Kompetansesentere for Dans (RKD). RKD-ene er en viktig struktur i det norske dansekunstfeltet, og bidrar til at du som dansekunstner kan leve av dansekunsten i hele Norge. Klikk HER for å finne informasjon om de ulike regionale kompetansesenterne - slik at du kan ta kontakt med ressursene i nærheten av deg!

Det foreslåtte Kulturbudsjettet mangler trygghet for dansekunstnere!

Kulturminister Anette Trettebergstuen vektlegger at det viktigste for kommende periode er å sørge for at folk får betalt regninger og beholder jobben. Hvordan dette skal gjøres for dansekunstnerne, basert på forslagene i kulturbudsjettet, fremstår svakt. Dagens fremleggelse kommer med få tydelige prioriteringer som virker direkte treffende for dansekunstnerne og deres kunstneriske virke.

Les hva vi syns om statsbudsjettet her!
Forbundsleder Kristine Karåla Øren

Skuespiller- og danseralliansen ønsker å utvide den kunstneriske staben!

Søknadsrunden er aktuell for deg som jobber "frilans" som danser eller skuespiller i midlertidige ansettelser, engasjementer eller oppdrag, innen sceniske prosjekter eller film-, radio- og tv produksjoner. Dette gjelder også om du skaper og utøver i egne verk. Som ansatt har du SKUDA som arbeidsgiver i periodene mellom kunstneriske ansettelser/engasjementer. Vi tilbyr tilhørighet, kolleger og inntekt i periodene mellom dine midlertidige ansettelser. Les mer om ansettelsen her: https://skuda.no/ansettelse-i-alliansen

Tiltredelsestidspunkt: våren 2023 med forbehold om økt tilskudd.

Workshop: Giving and receiving feedback with Bush Hartshorn


Dansens Hus arrangerer 4-dagers workshop i «gi og motta feedback i kunstneriske prosesser»

Som en del av Dansens Hus sin kunstneriske strategi og som en del av vår videreutvikling av ekstraprosjekter designet for profesjonelle dansekunstnere, tilbyr vi en serie intense workshops som vil fokusere på ulike aspekter og ulike behov av dramaturgi (i dans).

Hjertelig velkommen til å delta på vårt andre dansedramaturgiverksted, denne gangen ledet av Bush Hartshorn.

Tid: tirsdag 25 – fredag 28 oktober kl. 10 - 17

Sted: Dansens Hus

Påmeldingsfrist: mandag 12. september

Mer informasjon om innhold og påmeldingslenke

Husk søknadsfristen 2. september!

2. September kl. 13.00 er søknadsfristen for mange av Kulturrådets ordninger. Fond for Lyd og Bilde og Norsk Kulturfond er begge viktige støtteordninger for det frie dansekunstfeltet.

Vi anbefaler alle dansekunstnere å søke midler til å både utvikle, arrangere og gjennomføre sine prosjekter.

Les mer på Kulturrådets hjemmesider her.

Søk Støtte

Søk til Dansenett Norge for turné våren 2024

Dansenett Norge er et samarbeid mellom noen av Norges sentrale aktører for visning av dansekunst. Dansens Hus, Bærum Kulturhus – Dans Sørøst-Norge, Davvi Senter for scenekunst, RAS Regional Arena for Samtidsdans og DansiT Koreografisk senter er partnere og samarbeider om turnenettverket. Målsettingen er å gjøre dansekunst tilgjengelig for publikum i hele landet.

Nå kan kunstnere og koreografer søke om turné gjeldende for våren 2024. Søknadsfristen er onsdag 24. august 2022 kl. 13:00.

Du kan lese mer om kriteriene her og finner søknadsskjemaet her!

Her du spørsmål kan du kontakte Kirre Arneberg på e-post kirre@dansenshus.com

Søknadsskjema

Foto: Tendai Makurumbandi. Dis(placed) Shadows av Tendai Makurumbandi
Foto: Tendai Makurumbandi. Dis(placed) Shadows av Tendai Makurumbandi

Kom på Åpent Hus 25. august!

Norske Dansekunstnere, Skuespiller- og danseralliansen, Norsk Skuespillerforbund og Norsk Skuespillersenter gjentar fjorårets suksess og inviterer til Åpent hus 25. august kl. 14.00 - 18.00 i Welhavensgate 1.

Les mer om arrangementet her

Tynset Kulturskole - Danselærer 75% stilling

Tynset kulturskole søker kulturskolelærer i dans i 58% vikariat i perioden 01.08.22-31.12.22, i både kjerneprogrammet og fordypningsprogrammet ved kulturskolen. Vi tilbyr et godt arbeidsmiljø i dansefaget med rom for kreativitet og impuls. Tynset kulturskole har samlet 100 danseelever fordelt på ni dansegrupper. Det gis undervisning i dans på ulikt ferdighetsnivå og ulike sjangre. Undervisningen foregår i Smea i Kulturhuset på Tynset, hovedsakelig på ettermiddag. Noe arbeid på kveldstid rundt arrangementer i kulturskolen må påregnes.

Tynset kulturskole er en av regionens største kulturskoler og tilbyr undervisning i sang, kor, dans, fiolin, piano, treblås, gitar, bass, slagverk, messingblås og direksjon i tillegg til utlyste fagområder.

17% stilling selges til Alvdal kulturskole.

Les mer her

Harstad Kulturskole søker danselærer i 100% stilling

Harstad kulturskole er på jakt etter danselærer til sin eminente danseavdeling!

Vi søker deg som brenner for å undervise i dans, og har kompetanse til å undervise i Jazz og Hip hop.

Stillingen er 100 % og ledig fra 01.08.2022.

Les mer om stillingen, arbeidsoppgaver og kvalifikasjonskrav her

Danselærer 50% fast + 50% vikariat, Karmøy kulturskole

Karmøy Kulturskole søker en dyktig og engasjert danselærer i 100% stilling fra 01.08.22.

50% er fast og 50% er vikariat til 01.08.23. Stillingen kan ved behov/ønske evt. deles på flere.

Det er en god base og et aktivt miljø for profesjonelle dansekunstnere på Haugalandet.

Vi samarbeider med andre kulturskoler og MDD videregående skole på Haugalandet.

Karmøy Kulturskole er den 3. største kulturskolen i Rogaland med sine vel 1200 elevplasser. Vi er en desentralisert skole med tilbud i alle kommunens 5 soner. Undervisningen foregår hovedsakelig på de 5 kulturhusene i sonene, men også på skoler, i barnehager, på treningssentre.

Les mer her

Kunsthøgskolen i Oslo søker professor/førsteamanuensis i jazzdans, 100% stilling

Ved avdeling Dans er det ledig en 100% fast stilling som professor/førsteamanuensis i jazzdans. Stillingen er i hovedsak knyttet til bachelorstudiet i jazzdans. Programmet legger vekt på å gi studentene en artikulert danseteknikk gjennom ulike stiler innen jazzdans, samt streetdance, samtidsdans og klassisk ballett. Studiet legger til rette for danserisk bredde, utvikling av personlig egenart og nysgjerrighet hos studentene. Koreografiske fag og teori er emner som skal gi mulighet for å utvikle kunnskap og refleksjon rundt prosessarbeid, dansehistorie, språk og kontekst. Ballroom og sang er med på å komplementere bredden i studieprogrammet. Det vises for øvrig til studieplanen.

Les stillingsutlysningen her

Åpen Prøvedans 2022

Vi inviterer til åpen prøvedans – en møteplass for utøvere, skapende dansekunstnere og koreografer.

Når: 10. september, fra kl. 09:00-17:00.
Hvor: Rom for dans, Marstrandgata 8.

For påmelding og mer informasjon:

Les mer her!

Mottakere Norske Dansekunstnere profesjonsstipend 2022

Under årets generalforsamling lørdag 23.april 2022, ble Norske Dansekunstneres profesjonsstipend for 2022 delt ut.

Norske Dansekunstneres stipendkomité innstiller fire stipendmottakere i kategoriene utøver, koreograf, pedagog og film/video. Stipendene er ment som motivasjon for dansekunstnere til å fortsette sitt engasjement og arbeid innenfor dansekunsten. Midlene til stipendene kommer fra Vederlagsfondet i Norske Dansekunstnere, og stipendene tildeles på kunstfaglig grunnlag.

Årets fire stipendmottakere er: Daniel Grindeland (utøver), Lisa C. Bysheim (koreograf), Marit Skreiberg (pedagog) og Rebekka Sæter (film/video).

Vi gratulerer årets stipendmottakere så mye :)

Oversikt stipendmottakere gjennom tidene

To stillingar knytt til undervisning i dans, Stord Kulturskule

Stord Kulturskule søkjer etter allsidig danselærar, med hovudvekt på klassisk ballett. I tillegg må lærar kunne undervise i jazz og moderne, samt dans for barn i førskulealder.

Stord kulturskule har tradisjon med å sette opp framsyningar gjennom skuleåret, dans er ein naturleg del av dette og det forventast at danselærar tek del i dette arbeidet.

All undervisning er lagt til ettermiddagstid. Danselærarar disponerer eige arbeidsrom/kontor.

Elevane er fra 3 år og opp til 18 år, har både bredde, kjerne og fordypnings program, så her har man moglegheit til å undervise i alle nivåer.

Les mer

NORA søker produsent

NORA - Nasjonal og Regional Arena for Dans i Vestfold og Telemark er i stadig vekst og nå utvider vi staben. Vi søker etter en person som har interesse av å bygge dansefeltet i Vestfold og Telemark sammen med oss. I NORA jobber vi både selvstendig og i team og som ansatt vil du være med å skape muligheter for dansekunsten i regionen. Vi tilbyr en 50% prosjektstilling med mulighet for fast ansettelse. Ved interesse kan det være muligheter for å supplere med pedagogisk virke.

NORA er det regionale kompetansesenteret for dans i Vestfold og Telemark, med base i Grenland. Vår visjon er å bygge et regionalt og nasjonalt kraftsenter for produksjon, kompetanse og formidling av dansekunst.

Søknadsfrist 15.juni 2022

Les mer

Tynset kulturskole søker danselærer

Tynset kulturskole søker kreativ og engasjert danselærer i 18 % stilling. Stillingen er et vikariat til gruppeundervisning i kulturskolen. Vikariatets varighet er fra 01.08.2022-31.07.2023. I en periode i løpet av høsten 2022 vil det i tillegg være behov for vikar i 42 % stilling.

Tynset kulturskole har 100 danseelever fordelt på ni dansegrupper. Det gis undervisning i dans på ulikt ferdighetsnivå og ulike sjangre.

Tynset kulturskole er en av regionens største kulturskoler, og det søkes primært etter minimum 3-årig relevant utdanning fra kunstfaglig og og pedagogisk høgskole/universitet.

Søknadsfrist 1.juni 2022

Les mer

INDUSTRY CHECK 15.MAI!

Er du en danser/koreograf som jobber eller ønsker å jobbe i den kommersielle bransjen? Om jobb innen TV, musikk, reklame, SoMe, events og lignende høres spennende ut for deg, er dette en mulighet du ikke vil gå glipp av!INDUSTRY CHECK er en gratis workshop i audition-stil.

Her får du være med på tre klasser i ulike stiler: Hiphop, Heels og Street-Jazz, holdt av tre ulike koreografer med mange års kommersiell erfaring. I tillegg vil en bransjeveiledende jury være tilstede for å dele sine erfaringer, gi tilbakemeldinger og booste deltakerne gjennom dagen.

Norske Dansekunstnere er stolte sponsorer av arrangementet, og anbefaler alle profesjonelle dansekunstnere over 20 år å melde seg på!

Les mer

Digitale frokostmøter med nasjonale tilskuddsordninger

Vi fortsetter suksessen fra våren 2021, med digitale informasjonsmøter med de nasjonale tilskuddsordningene. Per dags dato har vi gjennomført frokostmøter med Norsk Kulturråd, FFLB og FFUK, og vi ser frem til de kommende møtene.

Onsdag 11.mai møter vi DTS / STIKK, før vi fortsetter med Statens Kunstnerstipend 25.mai og avslutter med Oslo Kommune 8.juni. Alle møter kl. 09.00-10.00.

Møtene er åpne for alle, krever ikke påmelding, men vi setter pris på om du vil svare på noen spørsmål i forkant. I møtene vil du få viktig informasjon om de ulike tilskuddsordningene, og hvordan du som dansekunstner kan søke offentlige tilskudd til produksjon, formidling, gjestespill eller annen aktivitet.

Les mer
Vis flere aktuelle saker