Norske Dansekunstnere er et uavhengig fag- og kunstnerforbund, som samler dansekunstnere på tvers av tradisjoner, stiler og genre. Hos oss får du informasjon om tariffavtaler, lønn og forbundets politiske arbeid.

NORSKE DANSEKUNSTNERES RESOLUSJON I FORBINDELSE MED OLJELETING PÅ NORSK SOKKEL

Resolusjonen ble vedtatt av Norske Dansekunstneres generalforsamling 29. juni 2023.

Norske Dansekunstnere krever at all ny leting etter petroleum på norsk sokkel stanses umiddelbart.

Les mer om resolusjonen HER.

Bevar Musikk, Dans og Drama i Trøndelag!

Administrasjonen i Trøndelag fylkeskommune foreslår å legge ned tre av fem MDD-linjer i fylket.

Musikk, Dans og Dramalinjene i VGS er en svært viktig grobunn for fremtidens kulturarbeidere. Uten dette linjeløpet forsvinner store deler av grunnlaget inn mot høyere utdanning i kunst og kultur. Dette vil igjen føre til færre profesjonelle utøvere og skapere av kunst og kultur, og til slutt et stort tap for samfunnet.

En nedleggelse av disse linjene kan ikke skje uten kamp!

Norske Dansekunstnere oppfordrer derfor alle til å signere og dele oppropet om å bevare MDD-linjene ved Heimdal vgs, Ole Vig vgs og Olav Duun vgs.

Signer Oppropet!

Bli med på seminar 8. september!

Fredag 8. september kl. 10.00 - 15.00, arrangeres det et seminar for drivere av private danse- og ballettskoler i våre splitter nye lokaler i Dronningens gate 16!

Seminaret skal fylle på med både kunnskap og inspirasjon som kan være nyttig for en god og bærekraftig drift.

Under årets seminar får vi blant annet besøk av den erfarne produsenten og regissøren Per Rønningen som vil snakke om tips og råd til oppbygging og gjennomføring av forestillinger. Dette vil du med andre ord ikke gå glipp av!

Det er også mulig å delta digitalt.

Pris: 450,- inkl. lunsj. Digital deltakelse: 250,-

Påmelding gjøres med å betale deltakeravgift med Vipps til 20818, eller innbetaling på konto: 1600 49 60975

Illustrasjon: Katja Schia

Bli med på Sprechstunde Spezial!

Tid og sted: Vidars gate 20A, i lokalene til Nartmanstiftelsen på Adamstuen.

Når: Onsdag 6. september, kl. 13:00 - 15:00

Denne gangen har Sprechstunde invitert Hans Marius Graasvold fra advokatfirmaet Graasvold-Steenvåg til å holde et foredrag om kontrakter og opphavsrett. Hans Marius har særlig ekspertise innen områdene opphavsrett, skribentrett, medierett, personvern, kontraktsrett, arbeidsrett og strafferett. Han har stor anseelse, og omtales som en av Norges dyktigste advokater innenfor sine spesialfelt.

Hva er viktig å ha med i en kontrakt? En kort gjennomgang av rettigheter/kontrakt-oppsett basert på om en er ansatt, hyret inn som frilans eller selvstendig næringsdrivende. Hva skjer hvis noen blir syk eller vil avbryte samarbeidet før kontrakten utløper? Hvem har rettigheter på hva når det kommer til det kunstneriske? Om ‘immaterielle rettigheter’ og ‘vidersendingsrettigheter’.

Foredraget er på norsk og varer i ca. én time. Etterpå åpner vi opp for spørsmål.

Påmelding: Send en e-post til post@sprechstunde.no innen 04. september.

Foto: Future Dove / Simon Lindbäck

Nye kontorer i Dronningens gate 16

Norske Dansekunstnere er på flyttefot!

Fra og med 1. september vil våre kontorlokaler være i Dronningens gate 16 (rett over Cinemateket). Her vil vi dele kontorplass med våre kollegaer i Norsk Skuespillerforbund og Norsk Filmforbund. Vi ser frem til nye og gode synergier, som vil komme våre medlemmer til gode!

På grunn av flytteprosessen må man beregne lengre svartid på henvendelser, samt at tilgjengeligheten vil være noe redusert de nærmeste ukene. Ved akutte hastesaker ber vi deg sende en melding på telefonnummer 467 07 058 (administrasjon) eller 467 07 029 (medlemsansvarlig), så forsøker vi å komme tilbake til deg så fort vi kan.

Søk Dansenett Norge for turné våren 2025!

Søknadsfrist onsdag 23. august 2023 kl. 13:00.

Dansenett Norge er et samarbeid mellom noen av Norges sentrale aktører for visning av dansekunst. Dansens Hus, Bærum Kulturhus – Dans Sørøst-Norge, Davvi Senter for scenekunst, RAS Regional Arena for Samtidsdans og DansiT Koreografisk senter er partnere og samarbeider om turnenettverket. Målsettingen er å gjøre dansekunst tilgjengelig for publikum i hele landet.

Nå kan kunstnere og koreografer søke om turné gjeldende for våren 2025. Det anbefales å søke i god tid før søknadsportalen stenges.

Søknader etter fristen vil ikke bli akseptert.

Du kan lese mer om kriteriene her og finner søknadsskjemaet her!

Her du spørsmål kan du kontakte Kirre Arneberg på e-post kirre@dansenshus.com

Foto fra forestillingen Flower Boy av Carl Aquilizan. Fotograf: Joshua Jacob

Søk om kunst- og kulturstipend fra Oslo Kommune for 2024!

For 2024 skal det deles ut 4,4 millioner kroner fra Oslo kommune. Det er mulig å søke på en av seks stipendkategorier. Fristen er 15. september. Informasjon om de ulike stipendordningene:

Diversestipend
Diversestipendet kan brukes til videreutvikling av eget kunstnerisk virke, konkrete prosjekter, materialer, reise- og studier m.m. https://www.oslo.kommune.no/diversestipend

Etableringsstipend
Etableringsstipendet skal bidra til at yngre kunstnere mellom 18-35 år i etableringsfasen kan etablere seg i Oslo. Alle typer etableringsutgifter og investeringer er relevante. https://www.oslo.kommune.no/ etableringsstipend/


Stipend til internasjonal kunstnerutveksling
Stipendet gis til utenlandsopphold for oslokunstnere og opphold i Oslo for kunstnere basert i utlandet. https://www.oslo.kommune.no/tilskudd-legater-og-stipend/internasjonalt-stipend/

Kulturprofilstipend
Stipendet gis til nyskapende scenekunst rettet mot barn og unge. https://www.oslo.kommune.no/kulturprofilstipend/

Talentstipend
Talentstipendet gis til kunstnertalenter i alderen 18 til 26 år. https://www.oslo.kommune.no/talentstipend/


Munch- og Vigelandstipend
Til forskning og formidling knyttet til Munch, Vigeland eller Oslo kommunes øvrige kunstsamlinger. https://www.oslo.kommune.no/munch-og-vigelandstipend/

DIGITAL PRØVEDANS ODE Ung FESTEN – en danseforestilling for, av og med ungdom

ODE Ung søker etter 2 profesjonelle dansekunstnere som til rollene Jacob og Filip til i vår produksjon FESTEN en danseforestilling for, av og med ungdom.

ODE Ung sin kunstneriske forankring ligger i danseteater, jazz-/ samtidsdans og street som hovedfokus. FESTEN fortelles av 4 profesjonelle dansere som spiller karakterene Iben, Michelle, Jacob og Filip

Til denne produksjonen trenger vi dansere som har interesse av å samarbeide og samhandle med ungdom. 15 lokale ungdommer medvirker gjennom hele forestillingen og er i samhandling med de fire profesjonelle danserne i ODE Ung. Det er sterke og sårbare temaer som reises i FESTEN som rus, seksuell trakassering og overgrep. Danseren må derfor være komfortable i dette.

Prøveperiode: (forbehold om endringer): uke 33 (dagtid) og uke 34 (kveldstid). Workshop og forestilling: Markedet i Sandefjord 28. og 29. august.

Det vil også være mulighet for forlengelse av kontrakt med flere forestillinger.

ODE Ungs videre planer er å turnere med forestillingen i regi av Den Kulturelle Skolesekken i Norge, og på internasjonale arenaer.

DIGITAL PRØVEDANS

Ønsker du å være med på digital prøvedans til forestillingen FESTEN, send oss følgende:

CV m/bilde
Showreel eller video
, som viser din kompetanse og særegenhet. Krediter eventuell koreograf.

Søknadsfrist er 10. juli 2023 og søknaden sendes til post@odeung.no Har du andre spørsmål, ikke nøl med å ta kontakt.

Alle vil få svar på søknaden!

Webside: www.odeung.no

Foto: Lars Opstad

Foto: Lars Opstad

Ekstraordinær Generalforsamling

Onsdag 29. juni kl. 13.00 vil det være EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING for medlemmer av Norske Dansekunstnere.

Møtet vil foregå digitalt, og digital møtelink vil bli tilsendt vår medlemmer i forkant av møtet. Sakspapirer og informasjon har blitt sendt til din registererte mailadresse.

Sakene som skal diskuteres og vedtas er:

  • Vedtektsendring med innkommet forslag og styrets innstilling.
  • Innkommet forsalg om bla. en resolusjon i forbindelse med oljeleting på norsk sokkel og styrets innstilling
  • Regnskap 2022 for Norske Dansekunstnere og Vederlagsfondet

Vi håper at så mange som mulig kan møte denne dagen!

(PS: dersom du ikke har mottatt mail med sakspapirer og informasjon om ekstraordinær generalforsamling på din medlemsregistrerte mailadresse, vær vennlig å ta kontakt med oss på kontakt@norskedansekunstnere.no)

Illustrasjon: Katja Schia

Utlysning: Koreograf-residens

For fjerde år på rad utlyser Nagelhus Schia Productions’ egen residensordning for koreografer.

Koreografresidensen strekker seg over to uker og gir en profesjonell koreograf mulighet til å arbeide prosessorientert sammen med våre dansere fra NSP 2 – et nasjonalt talentprogram for samtidsdans. Mottakeren får et stipend på 25 000 kroner, tilgang til studio i to uker samt et sted å bo om nødvendig.

Søknadsfrist: 1. juni 2023
Periode: Uke 40 og 41, 2023

Hvem kan søke: Dansekunstnere/koreografer med norsk statsborgerskap og utenlandske dansekunstnere/koreografer med gyldig opphold i Norge.

Les mer her: www.nsproductions.no/residency

Eventuelle spørsmål rettes til produsent Tara Ishizuka Hassel på tara@nsproductions.no / + 47 900 80 554.

Foto: Tale Hendnes

Workshop - Intimitet på scene, TV og film med Malin B. Erikson

Søknadsfrist: 14. mai
Dato: 9. jun – 10. jun
Pris: 700/600 kr

Målet med dette to-dagers kurset er å utforske begrepene intimitet, samtykke og personlige grenser og hvordan dette settes i forhold til visjoner og kunstneriske valg, og at du etter de teoretiske og praktiske øvelsene i kurset har fått en grundig forståelse av ditt eget forhold til intime scener, en forståelse av hvordan arbeidet med en intimitetskoordinator gjøres og nye verktøy for å kunne håndtere fremtidige intime scener.

Denne workshopen er for skuespillere, regissører, dansere og koreografer, og gir en innføring i hvordan et samarbeid med en intimitetskoordinator fungerer.

Påmelding og mer informasjon
Medlemmer i Norsk Skuespillerforbund, Norske Dansekunstnere og CREO får redusert deltakeravgift. Workshopen er også del av Heddadagenes fagprogram

Scenekunst: Informasjonsmøte om ordninger

I forkant av søknadsfrist 2. juni inviterer Kulturrådet til et digitalt informasjonsmøte 10. mai kl. 14:00. Her vil de vektlegge fondsordningene Forprosjekt scenekunst og Scenekunstfaglige tiltak og publikasjoner. I tillegg vil det gis generell informasjon om hvordan du kan gå frem for å søke.

På møtet får du vite mer om:

  • Hvilke ordninger som har frist denne runden
  • Ordningen Forprosjekt scenekunst
  • Ordningen Scenekunstfaglige tiltak og publikasjoner
  • Generelle søknadstips
  • Hvordan du kan gå fram for å få veiledning eller stille spørsmål

Les mer og meld deg på HER.

Foto: Kulturrådet. Fotograf: Trym S. Warloe.

Foto: Kulturrådet. Fotograf: Trym S. Warloe.

Kulturskolelærer i klassisk ballett ved Asker kulturskole

Ved Asker kulturskole er det ledig en 25% fast stilling som pedagog i klassisk ballett.

Vi søker etter deg som brenner for kunstfagene og for undervisning i dans. Er du faglig ambisiøs, med en dyp forståelse for klassisk ballett sin funksjon i danseopplæringen for barn og unge, er du kanskje den vi ser etter.

Søknadsfrist er 8 mai.

Danseseksjonen i Asker kulturskole består av ti fast ansatte lærere innen klassisk ballett, jazzdans, samtidsdans, breakdans og hip hop. Av kulturskolens 2000 elever går ca. 600 på ulike dansetilbud, og undervisningen foregår i Asker sentrum, på Folkestad og på Tofte.

Lenke til annonse: https://137023.webcruiter.no/Main2/Recruit/Public/4649377976?language=nb&link_source_id=0

Foto: Julie Cappelen

DEN STORE BEGREPSREISEN / SEMINAR

23. - 25. mai. 2023

Bli med på et tredagers seminar under Stamsund Internasjonale Teaterfestival. Vi diskuterer profesjonalitetsforståelse i det frie scenekunstfeltet - for å se om kart og terreng stemmer overens!

Programmet
Seminaret vil bestå av en rekke korte sesjoner, intervjuer og samlingspunkter over en liten periode på tre dager. Programmet vil også bli strømmet for de mindre eventyrlystne, men nysgjerrige

Les mer om programmet her eller i Facebook arrangementet

Foredragsholdere/ deltagere; Siren Leirvåg, Einar Øverenget, Siri Broch Johansen, Snelle Hall, Anne Meek, Peder Horgen, Mathilde Caeyers, Martijn Dirk Joling og scenekunstnere fra Uredd, et utviklingsprogram for scenekunstnere som er i etableringsfasen og har tilknytning til Nord-Norge.

Praktisk, reisen starter i Bodø, seminaret er gratis, men du dekker og booker reise og opphold selv. Husk å registrere deg for å motta mer informasjon om programmet når det er klart.

Registrer deg her

AUDITION "HYBRID"

Braza productions søker dansere og/eller fysiske skuespillere til kommende fullskala produksjon: ”HYBRID”.

Audition holdes: 06.mai, kl 10-15, Riksscenen

Send søknad innen mandag 24.april.

Foto: Morten Bendiksen

Les mer om audition her
Foto: Morten Bendiksen

Generalforsamling 2023

Årets Generalforsamling gjennomføres lørdag 22.april 2023 på Dansens Hus i Oslo.

PRODA profesjonell dansetrening vil gjennomføre sitt Årsmøte i forbindelse med forbundets Generalforsamling.

For mer informasjon, trykk her

MELD DEG PÅ DIGITAL GENERALFORSAMLING

Årets GENERALFORSAMLING går av stabelen lørdag 22. april på Dansens Hus i Oslo. Vi ønsker at så mange medlemmer som mulig skal delta. Derfor åpner vi nå opp for et digitalt alternativ for de som ikke har anledning til å være med fysisk.

Dersom du ønsker å delta digitalt, ber vi deg om å melde deg på i skjemaet HER før 4. april.

Vi gleder oss til å møte deg!

Vis flere aktuelle saker