Styret

 

Kristine Karåla Øren
Forbundsleder

Kristine Karåla Øren, født i 1974 i Fredrikstad, er dansekunstner på fem og tyende året. Etter endt skolegang ved Balletthøgskolen (90-93) har hun gjennom varierte samarbeid med varierte uttrykk utfoldet seg i dansen.
Hun har prioritert å dedikere og fokusere på langsiktig samarbeide med kunstnere hvor kreativ flyt og lekent alvor står i fokus.
Øren er en del av Dansedyrkerne, som mellom 2011 og 2015 arrangerte Seminarium 1-6. Hun har initiert og etablert kunstproduksjonsenheten Rabagast, en eksperimentell sone for dans som i disse dager jobber med prosjektet Sang, Stepp og Samtidsdans.

Øren har i tillegg veiledet og undervist i skapende og utøvende prosesser på Bachelor og Master-nivå ved avdeling Dans på Kunsthøgskolen i Oslo, samt har noe erfaring med undervisning i både Kulturskole og skoleverket forøvrig.
Annen relevant arbeidserfaring er styreverv i Scenekunst.no. Øren har siden 2015 sittet i styret i Norske Dansekunstnere der hun har vært et aktivt arbeidende styremedlem.
forbundsleder(@)norskedansekunstnere.no
Mobil 926 15 388

 

Eva Grainger
Nestleder

Eva Grainger er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo med en BA i moderne/samtidsdans, i tillegg til en videreutdannelse hos David Zambrano i teknikkene ”flying low” og ”passing through”. Hun har turnert nasjonalt og internasjonalt som utøvende dansekunstner, og undervist i inn- og utland siden 2009. Eva har videreutdannelse i økonomi og ledelse og kulturledelse fra HIOA, og har de senere år jobbet som produsent for bl.a. Mia Habib Productions, Ingun Bjørnsgaard Prosjekt, Jo Strømgren Kompani, Kompani Haugesund, Norsk Festival for Dans og Film, Mind the Gap mf. Siden 2015 har hun vært ansatt som produsent for Ingri Fiksdal. 

Eva har sittet som styreleder og styremedlem i PRODA, og ble valgt inn i styret i Norske Dansekunstnere i 2018, før hun ble valgt til nestleder i 2019.                                                        nestleder(@)norskedansekunstnere.no

 

Anne Golberg Stavn
Styremedlem

Anne jobber frilans som danser og pedagog innen streetdans. Hun er utdannet fra Norges Dansehøyskole og har hatt intensive opphold med etterutdanning i Paris, New York og Tel Aviv. Siden 2010 har hun vært medlem av crewet dEEp dOWN dopEiZM. Sammen med dem har hun laget og medvirket i alt fra show og battles på hiphopfestivaler i inn- og utland til større produksjoner. Med crewet har hun også samarbeidet og turnert med Hooman Sharifi/Impure Company. Hun er aktiv i streetdansmiljøet og har organisasjonserfaring fra blant annet Soul Sessions Oslo. Hun er også i styret for MUD Session Oslo, som månedlig arrangerer åpne treninger og jams med base i housekulturen. Hun har undervist og vikariert ved et antall skoler, blant annet Subsdans, Follo Folkehøyskole, Edvard Munch vgs og Flow Dance Academy.
anne.golberg(@)gmail.com

 

Carol Skåra
Styremedlem

Carol Anderson Skåra har bachelorgrad i moderne dans fra Florida State University, og mastergrad i koreografi fra Ohio State University. Hun jobbet som utøver, koreograf og pedagog i åtte år i USA før hun flyttet til Norge i 1986. I Norge har hun undervist bl.a. på Kirsti Skulleruds ballettskole, Danselinjen ved Oslo Dance Center, Gratis Daglig Trening (nå PRODA), Høgskolen i Oslo og Kunsthøgskolen i Oslo. Carol har hatt verv som nestleder av Dans i Skolen, redaksjonskomiteen for tidsskriftet Arabesk og vært styremedlem i Norske Dansekunstnere også tidligere. Hun var medlem av læreplangruppen for programområde dans for Kunnskapsløftet og har vært ansatt som lektor på Rud videregående siden 1994. Hun underviser moderne dans/samtidsdans, dansekomposisjon/koreografi og dansehistorie.
Carol.Anderson.Skara(@)rud.vgs.no


Charlotte Våset

Styremedlem

Charlotte Øverland Våset er utdannet ved Statens Balletthøgskole. Hun var medlem av Oslo Danse Ensemble 1995-2010 og har medvirket i en rekke musikaler som blant annet Frendelaus, Jungelboka, Annie get your gun, West Side Story, Evita, Hair, Svindlere med stil, Cats, Jorden rundt på 80 dager, Chicago, Guys and Dolls, Jul i Blåfjell, Den syngende Frk. Detektiv, My Fair Lady ,Cabaret ,Mary Poppins og Karius og Baktus. Charlotte har også
koreografert for TV og scene, blant annet i produksjoner som MGP, Eurovision song contest, Skal vi danse, BliMe!, Idol ,The Voice og flere sommershow.
c.vaaset(@)online.no

 

Jan Nicolai Wesnes 

Styremedlem

 

Magnus Myhr                                                                                                           Styremedlem

Magnus Myhr (f.1985) har jobbet som utøver innen dans og teater siden 2007. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, BA moderne og samtidsdans. Han lager arbeid som er forankret i personlige erfaringer, og interesserer seg for kroppens poetiske og sanselige kraft. Han forsøker å lage forestillinger som inviterer publikum inn, og som kan åpne opp forståelsen for annerledeshet og kjønn. Han har blant annet produsert og koreografert soloforestillingene JEG SATT PÅ EN STEIN OG SÅ UTOVER «HAVET» (2014) og I DET FJERNE, TROJA (2018) på Teaterhuset Avant Garden, Black Box teater, RAS – regional arena for samtidsdans og BIT Teatergarasjen. Arbeidene hans har også blitt presentert ved Multiplié Dansefestival, Bodø Biennale, Dansefestival Barents  og Gøteborg Danse og teaterfestival. JEG SATT.. vant NATT OG DAG´s Trondheimprisen 2014 for Årets scenekunst.

Myhr har sittet i styret i Norske Dansekunstnere 2009-2014, Danseinformasjonens Ærespriskomite 2010-2014, og i Valgkomitén i Norske Dansekunstnere 2016-2018. Han sitter nå i Kunstnerisk råd i Norsk Scenekunstbruk og som vara i styret ved Høyskolen for dansekunst.

Mottaker av arbeidstipend fra Statens Kunstnerstipend 2011-2012, 2017- 2019 og Klæbu Kommunes Kulturpris 2015. Ansatt i Skuespiller og Danseralliansen AS fra 2016.

 

 

 

 

Thomas Talawa Prestø 

Vara

 

 

Christine Vik Bratvold
vara

Christine Vik Bratvold er utdannet ved Ballettlinjen på Fagerborg vgs. og ved Balettakademien i Stockholm. Hun arbeider som utøvende og skapende dansekunstner med base i Oslo og Akershus. Fra 2015 har hun hovedsakelig arbeidet i TekstLab: skapende og utøvende, organisatorisk og administrativt, samt som teaching artist med interaktive og performative workshops for og med barn og ungdom. Våren 2017, hadde hun premiere på solo-forestillingen Tro og overbevisning som en del av TekstLab sin turné i Den Kulturelle Skolesekken.
Christine_vik(@)hotmail.com