Norske Dansekunstnere er et uavhengig fag- og kunstnerforbund, som samler dansekunstnere på tvers av tradisjoner, stiler og genre. Hos oss får du informasjon om tariffavtaler, lønn og forbundets politiske arbeid.

INDUSTRY CHECK 15.MAI!

Er du en danser/koreograf som jobber eller ønsker å jobbe i den kommersielle bransjen? Om jobb innen TV, musikk, reklame, SoMe, events og lignende høres spennende ut for deg, er dette en mulighet du ikke vil gå glipp av!INDUSTRY CHECK er en gratis workshop i audition-stil.

Her får du være med på tre klasser i ulike stiler: Hiphop, Heels og Street-Jazz, holdt av tre ulike koreografer med mange års kommersiell erfaring. I tillegg vil en bransjeveiledende jury være tilstede for å dele sine erfaringer, gi tilbakemeldinger og booste deltakerne gjennom dagen.

Norske Dansekunstnere er stolte sponsorer av arrangementet, og anbefaler alle profesjonelle dansekunstnere over 20 år å melde seg på!

Les mer

Digitale frokostmøter med nasjonale tilskuddsordninger

Vi fortsetter suksessen fra våren 2021, med digitale informasjonsmøter med de nasjonale tilskuddsordningene. Per dags dato har vi gjennomført frokostmøter med Norsk Kulturråd, FFLB og FFUK, og vi ser frem til de kommende møtene.

Onsdag 11.mai møter vi DTS / STIKK, før vi fortsetter med Statens Kunstnerstipend 25.mai og avslutter med Oslo Kommune 8.juni. Alle møter kl. 09.00-10.00.

Møtene er åpne for alle, krever ikke påmelding, men vi setter pris på om du vil svare på noen spørsmål i forkant. I møtene vil du få viktig informasjon om de ulike tilskuddsordningene, og hvordan du som dansekunstner kan søke offentlige tilskudd til produksjon, formidling, gjestespill eller annen aktivitet.

Les mer

Årsavslutning og skattemelding med FIKEN

Har du fått med deg at de fleste enkeltpersonforetak kan levere en helt ny skattemelding for 2021? I samarbeid med Fiken viser vi deg hvordan du med enkeltpersonforetak blir ferdig med 2021.

Bli med på webinar og lær hvordan du:
– Legger inn de vanligste fradragene i regnskapet ditt
– Avslutter og lukker regnskapsåret i Fiken
– Sender inn og signerer skattemeldingen (næringsoppgaven) direkte i Fiken

Gjennomgangen varer i omtrent 45 minutter og det vil være mulig å stille spørsmål etterpå. Seminaret er kun for medlemmer av Norske Dansekunstnere

Meld deg på

Politikk og pizza 22.april!

Tidligere i år lanserte Norske Dansekunstnere og Danseinformasjonen rapporten «Dansekunstneres økonomi og arbeidsvilkår under koronapandemien i 2020» og vi ønsker å følge opp noen av temaene som adresseres i undersøkelsen. Vi inviterer derfor til en uformell post-pandemisk sammenkomst, som både vil gi faglig påfyll og sosial hygge.

Innlederne Ammal Ahmed Haj Mohamed, Snelle Hall, Ine Vie og Sigrid Ø. Svendal, vil følge opp temaer som mangfold & inkludering, kunstens posisjon i samfunnet, situasjonen for nytutdannende og kulturpolitikk for dansen.

Arrangementet skjer på Dansens Hus fredag 22.april fra klokken 18.00-20.00, og er gratis og åpent for alle!

Les mer

Digitale frokostmøter med nasjonale tilskuddsordninger

Vi gjenopptar suksessen fra våren 2021, med digitale informasjonsmøter med de nasjonale tilskuddsordningene. Fra 20.april og en drøy måned fremover i tid, vil vi hver onsdag morgen invitere til uformelle informasjonsmøter med de nasjonale tilskuddsordningene. Møtene er åpne for alle, og du vil få viktig informasjon om de ulike tilskuddsordningene, og hvordan du som dansekunstner kan søke offentlige tilskudd til produksjon, formidling, gjestespill eller annen aktivitet.

Første tilskuddsordning ut er Norsk Kulturråd den 20.april 2022, og vi oppfordrer alle som ønsker å delta å svare på noen enkle spørsmål her i forkant!

Les mer
Vis flere aktuelle saker