Norske Dansekunstnere er et uavhengig fag- og kunstnerforbund, som samler dansekunstnere på tvers av tradisjoner, stiler og genre. Hos oss får du informasjon om tariffavtaler, lønn og forbundets politiske arbeid.

NORSKE DANSEKUNSTNERES RESOLUSJON I FORBINDELSE MED OLJELETING PÅ NORSK SOKKEL

Resolusjonen ble vedtatt av Norske Dansekunstneres generalforsamling 29. juni 2023.

Norske Dansekunstnere krever at all ny leting etter petroleum på norsk sokkel stanses umiddelbart.

Les mer om resolusjonen HER.

Bevar Musikk, Dans og Drama i Trøndelag!

Administrasjonen i Trøndelag fylkeskommune foreslår å legge ned tre av fem MDD-linjer i fylket.

Musikk, Dans og Dramalinjene i VGS er en svært viktig grobunn for fremtidens kulturarbeidere. Uten dette linjeløpet forsvinner store deler av grunnlaget inn mot høyere utdanning i kunst og kultur. Dette vil igjen føre til færre profesjonelle utøvere og skapere av kunst og kultur, og til slutt et stort tap for samfunnet.

En nedleggelse av disse linjene kan ikke skje uten kamp!

Norske Dansekunstnere oppfordrer derfor alle til å signere og dele oppropet om å bevare MDD-linjene ved Heimdal vgs, Ole Vig vgs og Olav Duun vgs.

Signer Oppropet!

Bli med på seminar 8. september!

Fredag 8. september kl. 10.00 - 15.00, arrangeres det et seminar for drivere av private danse- og ballettskoler i våre splitter nye lokaler i Dronningens gate 16!

Seminaret skal fylle på med både kunnskap og inspirasjon som kan være nyttig for en god og bærekraftig drift.

Under årets seminar får vi blant annet besøk av den erfarne produsenten og regissøren Per Rønningen som vil snakke om tips og råd til oppbygging og gjennomføring av forestillinger. Dette vil du med andre ord ikke gå glipp av!

Det er også mulig å delta digitalt.

Pris: 450,- inkl. lunsj. Digital deltakelse: 250,-

Påmelding gjøres med å betale deltakeravgift med Vipps til 20818, eller innbetaling på konto: 1600 49 60975

Illustrasjon: Katja Schia

Bli med på Sprechstunde Spezial!

Tid og sted: Vidars gate 20A, i lokalene til Nartmanstiftelsen på Adamstuen.

Når: Onsdag 6. september, kl. 13:00 - 15:00

Denne gangen har Sprechstunde invitert Hans Marius Graasvold fra advokatfirmaet Graasvold-Steenvåg til å holde et foredrag om kontrakter og opphavsrett. Hans Marius har særlig ekspertise innen områdene opphavsrett, skribentrett, medierett, personvern, kontraktsrett, arbeidsrett og strafferett. Han har stor anseelse, og omtales som en av Norges dyktigste advokater innenfor sine spesialfelt.

Hva er viktig å ha med i en kontrakt? En kort gjennomgang av rettigheter/kontrakt-oppsett basert på om en er ansatt, hyret inn som frilans eller selvstendig næringsdrivende. Hva skjer hvis noen blir syk eller vil avbryte samarbeidet før kontrakten utløper? Hvem har rettigheter på hva når det kommer til det kunstneriske? Om ‘immaterielle rettigheter’ og ‘vidersendingsrettigheter’.

Foredraget er på norsk og varer i ca. én time. Etterpå åpner vi opp for spørsmål.

Påmelding: Send en e-post til post@sprechstunde.no innen 04. september.

Foto: Future Dove / Simon Lindbäck

Nye kontorer i Dronningens gate 16

Norske Dansekunstnere er på flyttefot!

Fra og med 1. september vil våre kontorlokaler være i Dronningens gate 16 (rett over Cinemateket). Her vil vi dele kontorplass med våre kollegaer i Norsk Skuespillerforbund og Norsk Filmforbund. Vi ser frem til nye og gode synergier, som vil komme våre medlemmer til gode!

På grunn av flytteprosessen må man beregne lengre svartid på henvendelser, samt at tilgjengeligheten vil være noe redusert de nærmeste ukene. Ved akutte hastesaker ber vi deg sende en melding på telefonnummer 467 07 058 (administrasjon) eller 467 07 029 (medlemsansvarlig), så forsøker vi å komme tilbake til deg så fort vi kan.

Vis flere aktuelle saker