Arbeidsliv_toppillustrasjon_medium

Skrivekurs for dansekunstnere

I samarbeid med Skuespiller- og danseralliansen arrangerer vi skrivekurs for dansekunstnere torsdag 24.juni 2021.

Hvordan skrive om eget kunstnerskap

Torsdag 24.juni 2021 fra 10.00 - 15.00 arrangerer vi skrivekurs for dansekunstnere med Nina M. Schjønsby, i samarbeid med Skuespiller- og danseralliansen. Kurset fokuserer på å formulere seg om egen kunstnerisk praksis, og er ment som en veileder for dansekunstnere som ønsker å søke ulike kunstnerstipend.

Kurset har begrenset kapasitet, er kun for medlemmer av Norske dansekunstnere og krever påmelding.

Påmelding gjøres her!

Påmeldingsfrist: Torsdag 17.juni 2021 klokken 12.00.

Deltakere vil bli valgt på bakgrunn av loddtrekning.

Kursinnhold

Kurset handler om det å formulere seg om egen kunstnerisk praksis. Vi vil dele skriveerfaringer og snakke om de ulike fasene i skriveprosessen. Det er lagt opp til at alle deltagerne presenterer sin egen tekst og får tilbakemelding på den. Jeg vil også komme inn på sjangre og virkemidler og gi noen eksempler på ulike tilnærminger til skriving. Vi kommer også til å gjøre noen uhøytidelige skriveøvelsker. Kurset vil være et forum for å diskutere tekst og inspirere hverandre.

Skrivekurset er en del av en lengre seminarserie Norske Dansekunstnere har gjennomført våren 2021. Vi har arrangert digitale lunchmøter med alle de store nasjonale tilskuddsordningene hver torsdag i mai og juni, og avslutter nå seminarrekken med et skrivekurs. Høsten 2021 vil det bli arrangert lunchmøte med Statens kunstnerstipend i god tid før søknadsfristen i oktober.

Vi ønsker med denne seminar- og kursserien å legge til rette for at flere dansekunstnere får informasjon om de ulike tilskuddsordningene, slik at et flere mangfold av dansekunstnere kan søke og motta tilskudd. Skrivekurset skal legge til rette for at et utvalg dansekunstnere får god innsikt i hvordan de kan formulere seg om eget kunstnerskap.

Kursholder

Nina M. Schjønsby er skribent og frilansredaktør og driver Tekstbyrået forlag sammen med Halvor Haugen. Blant Tekstbyråets siste utgivelser er miniatyrmagasinet Lille stjerne* og den sirkulerende journalen Antimonument. For tiden utvikler hun et manus om det håndskrevne tidsskriftet Forloren Skildpadde, som ble utgitt i 1837 av Camilla Collett og Emilie Diriks. Nina har publisert i blader som Vinduet, Ekfrase, Rhizome: Cultural Studies in Emerging Knowledge, Billedkunst og SITE. Sammen med kunstner Hedevig Anker er hun aktuell med boken Lyset i flatene. I arkivet etter Harriet Backer, som tar utgangspunkt i Harriet Backers brev og notisbøker.

Fotokredit: Kristin Aafløy Opdan
Husk å melde deg på!! Påmeldingsfrist torsdag 17.juni 2021