Halldís Ólafsdóttir innstilles til ny forbundsleder i NoDa

Det er med stor glede valgkomiteen i Norske Dansekunstnere informerer om at Halldís Ólafsdóttir innstilles til valg som forbundets leder for neste periode. Ny forbundsleder velges på generalforsamlingen i Norske Dansekunstnere lørdag 13. mai 2017.

Som kjent stiller ikke Peder Horgen, som har vært forbundsleder siden 2011, til gjenvalg. Valgkomiteen har siden sommeren 2016 drøftet en lang rekke kandidater, og takker for det store engasjementet som er vist gjennom innspill og forslag. Som ved alle verv i forbundet har komiteen lagt vekt på å finne en balanse mellom kontinuitet og fornyelse, å ivareta kompetanse og samtidig bringe nye impulser og ressurser inn i forbundet. Valgkomiteens innstilling er enstemmig.

Halldís Ólafsdóttir (f. 14.02.67) har Bachelorgrad samtidsdans og psykologi. Hennes karriere som utøvende danser strekker seg tilbake til 1984 og har vært en av de mest aktive innen feltet. Hun har arbeidet i Nasjonalballetten, ved institusjonsteatre og i Carte Blanche men har i hovedsak sitt virke i det prosjektbaserte feltet innen samtidsdans, hvor hun har jobbet med et stort antall ledende koreografer. Hun var tilknyttet Ingun Bjørnsgaard prosjekt fra 1993 til 2013 med turneer i inn-, og utland med bl.a forestillinger som Sleeping Beauty (kritikerprisen 1994) og I det forflutna 2007. Ólafsdóttir mottok Gammleng-prisen i 2008. Hun har deltatt i diverse utvalg og komiteer og har per nå styreverv i Dansens Hus.

Ólafsdóttir har sittet i styret for Norske Dansekunstnere fra 2009 til 2015. Fra 2011 til 2015 var hun nestleder, noe som inkluderte to perioder som fungerende forbundsleder på tre måneder hver.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.