Dansekunstnere/scenekunstnere søkes til performanceverk i Trondheim, frist 26. august

I samarbeid med DansiT – senter for dansekunst i Sør-Trøndelag, søker Kunsthall Trondheim 7 dansekunstnere og scenekunstnere til et performanceverk i åpningsutstillingen i slutten av oktober, når Kunsthall Trondheim åpner i den tidligere brannstasjonen i Søndre gate.

Performancen skal framføres i kunsthallen under åpningshelgen og i tillegg ved fem anledninger under utstillingsperioden (oktober – slutten av februar). Kunsthall Trondheim søker 7 dansere til dette. Performancen er koreografert av en kunstner som er virksom internasjonalt, og som blant annet har vist sine performancer ved Venezia-biennalen.

Profesjonelle dansekunstnere og scenekunstnere oppfordres til å søke. Det er viktig for kunstneren at det er bredde i utøvergruppen hva angår alder og kjønn. I utvelgelsen vil det derfor være fokus på at gruppen er mangfoldig.

Til tross for performancens meditative kvalitet, krever bevegelsene fokus og en liten dose utholdenhet. Bevegelsene i performancen er enkle, men det å utøve bevegelsene over et lengre tidsrom, samt i gruppekontekst, setter krav om visse ferdigheter. Utøverne må ha interesse for langsomme og repetitive bevegelser, og evne til å fokusere over lengre tid.

Frist for å søke: fredag 26. august 2016

Les hele utlysningen her: Dansekunstnere søkes

 

This entry was posted in Auditions. Bookmark the permalink.