Fri Film Casting søker skuespillere til «Amundsen vs Scott» – en TV serie i 8 deler, frist medio august

TV2 har inngått et samarbeid med et engelsk produksjonsselskap om å skape en TV-serie om polarheltene Roald Amundsen og Robert Scott. Serien vil vektlegge de to karakterene likt, og serien vil derfor være to-språklig. Handlingen rundt Roald Amundsen vil vektlegge mot, lojalitet, offervilje rundt ekspedisjonen(e) – med ekstra fokus på Amundsens forhold til Hjalmar Johansen og sistnevntes tragiske død. Serien vil også se nærmere på Amundsens privatliv og kvinnebekjentskaper i denne perioden. Men serien er også et innblikk i kampen mellom imperiet (England) og en ung nasjon (Norge) – og hvordan nasjonene bak ekspedisjonene også formet hovedkarakterene. Fridtjof Nansen blir også en sentral skikkelse i den norske delen av serien.

Serien er planlagt å gå i opptak i denne perioden: November 2017 – april 2018. Store deler av opptak vil ikke være i Oslo, men nøyaktig location er ikke bestemt enda. Per-Olav Sørensen («Halvbroren», «Kampen om tungtvannet» og «Nobel») skal ha konsept-regi, men også mulig regi på alle episodene.

Det vi i første omgang ønsker å gjøre de neste ukene er å kartlegge hvilke norske skuespillere som kunne vært mer en middels motivert til å være med på serien. Det blir tøffe tak, så man må virkelig ville dette.

Det er viktig at disse egenskapene er ivaretatt hos de som ønsker roller knyttet til selve ekspedisjonene:

  • De som ønsker å spille en av de 10-11 mennene som er med på ekspedisjonen(e) må være i god fysisk form.
  • De må kunne gå bra på ski. Litt bra, eller mindre bra er dessverre ikke nok.
  • De må tåle mye kulde over lang tid.
  • Alle må kunne arbeide i perioden november 2017 – april 2018. (Dette kan endres, men vi bruker det som utgangspunkt nå.)

Den norske delen av serien trenger:
8 menn i aldersgruppen 35-45 år (inklusive Amundsen og Johansen), 3 menn i aldersgruppen 25-30 år, 2 menn i aldersgruppen 50-60 år (inklusiv Nansen), 1 kvinne i aldersgruppen 22-30 år, 1 kvinne i aldersgruppen 35-45 år,1 kvinne i aldersgruppen 65-75 år.

Vi ønsker at alle som kunne tenke seg å være med i/prøvefilme for denne serien, om du har jobbet med Per Olav før eller ikke, sender mail til mia@frifilm.no markert med amundsen vs scott så raskt du kan innen medio august, og fortell gjerne litt om din bakgrunn med ski og tilgjengelighet i opptaksperioden.

Prøvefilming, auditions vil foregå høsten 2016.

PS. De engelske rollene castes i London.

This entry was posted in Auditions. Bookmark the permalink.