Rolf Gammeleng-priser til Indra Lorentzen og Steffi Lund

Prisvinnerne Indra Lorentzen og Steffi Lund med statssekretær Bjørgulv Borgundvaag og forbundsleder i NoDa, Peder Horgen

Mandag 9. november delte Fond for utøvende kunstnere (FFUK) ut Rolf Gammeleng-prisen 2015 til 10 utøvende kunstnere som «på en fortjenstfull måte har deltatt ved flere innspillinger eller i sceniske forestillinger».

Utøverne innstilles av NoDa og de andre utøverorganisasjonene, og prisvinnerne bestemmes av fondets styre. I år er NoDa stolte over å kunne gratulere Steffi Lund og Indra Lorentzen med henholdsvis prisen i klassen dans og Rolf Gammelengs veteranpris, som for første gang gikk til en danser.

Om Steffi Lund sa styret blant annet:

“Frilanseren har et sterkt og egenartet scenenærvær. Hun utmerker seg ved å oppsøke og bruke andre scene- og kunstspråk samtidig som hun så tydelig er en danser. En danser som fornyer og utvider perspektivet på hva en danser kan være.”

Om Indra Lorentzen sa styret blant annet:

“Prisvinneren har i sin dans forent teknisk virtuositet med en evne til tydelig å formidle menneskelige følelser. Hennes tekniske kapasitet og uttrykksregister krysset grenser mellom klassisk ballett, moderne dans og samtidsdans.”

 

Årets prisvinnere:

Veteranprisen: Danser Indra Lorentzen

Studiomusikere: Pianist David Wallumrød
Trommeslager Torstein Lofthus
Kunstmusikk: Bergen Filharmoniske Orkester
Jazz: Jaga Jazzist
Folkemusikk: Fiolinist Gjermund Larsen
Rock: Raga Rockers
Åpen Klasse: Vokaltrioen Trio Mediæval
Dans: Danser Steffi Lund
Teater: Skuespiller Jorunn Kjellsby

Les mer på FFUK sine nettsider

 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.