Dansearena nord søker dansere – frist 15.12

Dansearena nord søker to dansere til et samarbeid med Ensemble Noor i 2015. Dansearena nord og Scene Finnmark har inngått et samarbeid om å lage en produksjon høsten 2015 med dans og levende musikk. Vi søker to dansere som sammen med musikere fra kammerensembelet Ensemble Noor skal produsere en forestilling til turné på små scener.

Dansernes prøvetid vil finne sted hos Dansearena nord på Arktisk kultursenter i Hammerfest. Prøvetiden er fire uker i september med påfølgende turne i Finnmark og Troms i september og oktober. Det må påregnes noen prøver i Alta der Ensemble Noor har sine prøvelokaler. Tilsvarende vil Ensemble Noor ha noen prøvedager i Hammerfest.

Musikken til produksjonen er valgt ut og dansernes oppgave er å skape et scenisk utrykk til denne. Hvilke virkemidler som benyttes er opp til dere. Vi søker dansere som er fleksible, løsningsorienterte og selvstendige da prosjektet krever rask framdrift mot premiere.

Musikken (med forbehold om endringer):
D. Sjostakovitsj  — Piano trio No. 1, op. 8, in C minor
Schnittke – Pianokvartett in A Minor
Maurice Ravel. Sonate for fiolin og cello. (IV)
Duport Cello Etude No. 7
Arutunian: “Impromptu” for cello og piano
Schumann Pianokvartett in E flat Major 4th movement, Finale (Vivace)
Rameau – Premier Concert in C Minor
Astor Piazzolla ” Oblivion ”
Max Reger Pianokvartett A- minor, Op. 133, Vivace
(Totalt ca. 50 minutter)

Prøve og turnétid:
Innreise: søndag 30. august
Prøver: mandag 31. august – onsdag 23. september
Turné: torsdag 24. september – søndag 4. oktober

Honorar utbetales fra Dansearena nord i prøvetiden og fra Scene Finnmark på turné.

Søknaden skal inneholde (for begge danserne):
Motivasjon for deltakelse i prosjektet
En kort beskrivelse av idé for samarbeid og gjennomføring
CV og kort informasjon om dere som dansere

Søknaden sendes til post@dansearenanord.no

Søknadsfrist er 15. desember.

For mer informasjon om prosjektet, ta kontakt med produsent Maiken Garder på e-post: maiken@dansearenanord.no

Dansearena nord er et kompetansesenter for profesjonell dans i Nord-Norge. Virksomheten jobber tett med dansekunstnere i og fra regionen og fungerer som et bindeledd mellom arrangører, artister og publikum. Gjennom produsentstøtte og residenstilbud holder Dansearena nord en tett kontakt med dansekunstnere i regionen og ellers i landet. Det geografiske området som dekkes er primært Nordland, Troms og Finnmark.

Ensemble Noor er Scene Finnmarks egen profesjonelle klassiske kammermusikk gruppe med tilhørighet i Alta. Ensemblet har i dag en besetning som pianokvartett med Nils Anders Mortensen på piano, Ingrid Marie Willassen på fiolin, Agnieszka Orlowska på bratsj, og Nikolay Girunyan på cello.

Ensemble Noor opptrer i en rekke forskjellige sammenhenger, både som et samlet ensemble eller solister. Ensemblet har et bredt klassisk repertoar, men har også samarbeidet med artister som Sondre Lerche, Morten Abel og Jørn Hoel. Ensemble Noor er et turnerende ensemble,og er svært aktive i hele Finnmark, på Nordkalotten og i Russland, med et nært samarbeid med musikkinstitusjoner i Murmansk og St. Petersburg. I 2008 gav de ut CD-en «Piano Quartets».

Scene Finnmark er en paraplyorganisasjon for flere profesjonelle sceniske virksomheter i Finnmark. Ensemble Noor er en av disse.

Kultur i Troms er en avdeling innen kulturetaten i Troms Fylkeskommune som samarbeider om denne turnen i regionen.

For mer informasjon se:
www.dansearenanord.no
www.scenefinnmark.no
www.kulturitroms.no

This entry was posted in Stillingsutlysning. Bookmark the permalink.