Kjersti Alveberg tildelt St. Olavs Orden

H.M. Kongen har utnevnt koreograf og dansekunstner Kjersti Alveberg til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hennes enestående innsats for ballett og dans. Dekorasjonen ble overrakt i Den Norske Opera & Ballett fredag 10. oktober. NoDa gratulerer! 

Nestleder i NoDa, Halldís Ólafsdóttir, overbrakte gratulasjonen på forbundets vegne. Hun trekker frem den betydningen Alveberg har hatt, og fremdeles har, i dansemiljøet. Ikke bare ved å glede mange publikummere, men ved å bidra til å heve dansekunstens status i Norge.

Med sterk vilje og klare mål, har Alveberg sprengt grenser, både her til lands og internasjonalt. Hun har hatt stor påvirkning, og blitt belønnet for sitt arbeid med flere gjeve priser, særlig for sitt innovative arbeid med TV-produserte balletter.

Alveberg har en enorm formidlingsevne, og med sin imponerende arbeidsinnsats står hun frem som et godt eksempel for unge dansekunstnere. Forbundet benytter anledningen til å takke Alveberg for hennes brennende engasjement for dans!


Indra Lorentzen, Kjersti Aveberg og Ingrid Lorentzen

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.