Hooman Sharifi blir ny teatersjef

Styret i Carte Blanche har ansatt norsk-iranske Hooman Sharifi som ny teatersjef i selskapet, med tiltredelse 1. august 2014.
Koreograf og kunstnerisk leder i Impure Company, Hooman Sharifi, (1973) er født i Teheran og kom til Norge som 14-åring. Han har bakgrunn fra hip-hop og street dance og er utdannet ved koreografilinjen på Kunsthøyskolen i Oslo.

Siden oppstarten av hans eget dansekompaniet Impure Company i 2000, har han laget nærmer 30 danseforestillinger. Ferskest er Shadows remain silent, for Carte Blanche, som har premiere 16. januar i år.

Sharifi er kjent for å si at kunst = politikk, og lager selv fysisk kraftfulle verk i skjæringspunktet mellom teater, dans og visuell kunst. Arbeidene hans utforsker særlig følelser og strukturer som skjuler seg bak hierarki, vold, makt og overgrep.

“Min ambisjon er å bruke Carte Blanches fantastiske potensiale til å bringe viktige samfunnsspørsmål til publikum i dansens form. Jeg er også veldig glad for støtten fra mine kolleger i Impure Company og muligheten til å kunne søke på denne jobben. I tillegg takker jeg for all inspirasjonen jeg har fått fra alle i Carte Blanche i den perioden jeg har arbeidet med dem på vår kommende premiere PITE | SHARIFI, Shadows remain silent”, sier Sharifi.

Carte Blanche fikk inn rekordmange 37 søknader på stillingen, hvorav sju fra Norge. Dette befester kompaniets posisjon som en anerkjent og viktig kulturell aktør og et etablert merkenavn også utenfor Norges grenser.

Åremålsstillingen er fire år og starter 1. august 2014 når Bruno Heynderickx går av.

Kontaktinformasjon:
Leder av ansettelseskomiteen og nestleder i styret i Carte Blanche, Grete Line Simonsen, tlf. 993 64 682,
e-post: grete.simonsen@medfa.uib.no
Carte Blanches styreformann Hallvard Bakke, tlf. 404 71 500
Hooman Sharifi, tlf. 907 42 443

www.carteblanche.no

 

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.