To the Pointe

To the Pointe søker en mannlig ballettdanser til rollen som Prins og tre kvinnelige ballettdansere som reserve til rollene Askepott, Fugl og Fee. Kriterier for søkeren er at man er mellom 18 og 23 år, har god forankring i klassisk ballett, samt er uteksaminert i 2014 eller tidligere.

Audition holdes 23. februar kl. 14-20, i lokalene til Den Norske Ballettskole (DNBS) i Grenseveien 32 A, Oslo. Audition inkluderer ballettklasse (tå for kvinner), repertoire, improvisasjon og intervju.

Prøveperioden og turné foregår i perioden  4. august-19. august 2014. Arbeidssted vil være i DNBS sine lokaler på Carl Berner. Turnéen går til Oslo, Akershus og Buskerud.

Balletten En liten historie om Askepott er en eventyrlig og magisk ballettforestilling for barn og unge, koreografert av Benedicte Marie Bjerke. Forestillingen legger vekt på mot, håp, drømmer og kjærlighet. Balletten hadde urpremiere 13. august 2013 på Ullevål barnesykehus. Forestillingen er en gave til barn og unge som er på barnesykehus. Prosjektet støttes av Prinsesse Märtha Louises Fond, Storebrand, Skipsreder Tom Wilhelmsens Stiftelse og Bergesens Almennyttige Stiftelse, FFUK i samarbeid med Norges Astma og Allergiforbund og Den Norske Ballettskole.

To the Pointe er Norges første og eneste freelancekompani for profesjonelle ballettdansere, med base i Oslo. Målet med kompaniet er å gi unge ballettdansere en arbeidsplass, få arbeidserfaring, være ett springbrett ut i yrkeslivet, samt bringe kunstarten ballett ut til nye publikumsgrupper og arenaer. Kompaniet ledes av Benedicte Marie Bjerke.

Søknad sendes til benedictebjerke@ymail.com innen  16. februar 2014, inkludert CV (maks to sider), ett portrettbilde og ett dansebilde.

For mer informasjon om audition og prosjektet, vennligst ta kontakt via e-post eller tlf. 957 86 355, og se www.tothepointecompany.com.

 

This entry was posted in Auditions. Bookmark the permalink.