Utlysning for koreografer til Åpen Prøvedans 2013

Åpen Prøvedans er et arrangement for profesjonelle koreografer og dansere. Gjennom prøvedans, presentasjonsstands, workshop, seminar og nettverksbygging er målet at så mange dansere og koreografer som mulig skal møtes og bli kjent. Åpen Prøvedans 2013 arrangeres 2. og 3. november på Dansens Hus i Oslo. Vi utlyser nå påmelding for koreografer med frist 10. september. (Digital påmeldingsportal for dansere åpner i oktober).

Påmelding er åpent for koreografer innen alle de sceniske dansesjangrene. Både nyetablerte og erfarne koreografer oppfordres til å melde seg, og koreografer fra samtlige nordiske land er velkommen til å delta.

Åpen Prøvedans er ment som et insitament til nye konstellasjoner og videre samarbeid. Arrangementet er et stort bransjetreff hvor du som koreograf kan se hvem som rører seg av dansere, og de kan bli kjent med ditt arbeid. De deltakende koreografene er med å gi innspill til innholdet i prøvedansen for å sikre at denne ”treffer” deres felles behov så godt som mulig.

Søk om deltakelse NÅ!
Send e-post med kontaktinformasjon, kort biografi/beskrivelse av arbeidet ditt og ev. foto, samt noen ord om hva du er på utkikk etter, til prosjektleder Kirre Arneberg: kirre@broadpark.no

Om programmet:

Prøvedansen
Åpen Prøvedans går over to hele dager. Nærmere 100 danserne deles i to grupper og har prøvedans hver sin dag. Koreografene må forplikte seg til å være til stede begge dager slik at de får sett alle danserne. Prøvedansen består av bolker med teknikk, repertoar og improvisasjonsdel.

Presentasjonsstands
I foajeen presenterer du arbeidet ditt på stands, med foto/video på laptop og utlagt trykkmateriale. Standsene har som intensjon at danserne kan bli kjent med ditt kunstneriske virke. Også andre potensielle arbeidsgivere; fra film- og musikkbransjen, fotografer, castingbyråer etc. som er invitert til arrangementet, vil ha interesse av å se koreografenes presentasjonsstands.

Samtalekarusell
Under Samtalekarusellen, som er inspirert av ”speed dating”-konseptet, får du på begrenset tid mulighet til dialog med en mindre gruppe dansere om arbeidet ditt.

Reisestøtte:
Deltakere som er bosatt utenfor Oslo-området kan søke om reisestøtte. Det vil bli gitt støtte til en del av reiseutgiftene til de som har lengst/dyrest reise med billigste fly/buss/tog.

Deltakeravgift:
Åpen Prøvedans er et spleiselag mellom NoDa, PRODA, Dansens Hus, Norsk Kulturråd og deltakerne. Både danserne og koreografene betaler en deltakeravgift for å dekke noe av administrasjonskostnadene. Denne er kr. 200,- / kr. 500,- for ikke-medlemmer av NoDa.

Spørsmål?
Spørsmål kan rettes til Kirre Arneberg: kirre@broadpark.no

Åpen prøvedans arrangeres av Norske Dansekunstnere. Kirre Arneberg er prosjektleder i tett samarbeid med Ingvild Refsum i NoDa. Øvrige samarbeidspartnere er Dansens Hus og PRODA – profesjonell dansetrening. Arrangementet er støttet av Norsk kulturråd.

Utlysning for koreografer til Åpen Prøvedans 2013

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.