NoDa minner Guri Ludt (1916–2013)

Danseren og koreografen Guri Ludt døde natt til fredag 28. juni. Begravelsen fant sted i Vestre Gravlund Nye kapell den 5. juli. 

Guri Ludt (født Nordlid) fikk sin utdanning bl.a. ved Gerd Kjølaas sin “utdannelsesklasse” fra 1940 og ble senere en av danserne i Ny Norsk Ballett. Hun hadde også en lang karriere som koreograf, regissør og danser ved bl.a. Oslo Nye Teater og Den Nationale Scene i Bergen.

Guri Ludt var en av stifterne av nåværende Norske Dansekunstnere. Hun deltok i et arbeidsutvalg på fire personer som forberedte konstituerende generalforsamling den 2. februar 1947, og slik ble ”Norsk Ballett- og Fridansforbund” et faktum – et samlende forbund for dansere, koreografer og pedagoger. Guri Ludt ble valgt til styremedlem fra starten av og satt i styret frem til 1953 og deretter i to senere perioder fra 1962 til 1971 og fra 1978 til 1981.

Norske Dansekunstnere vil uttrykke dyp takknemlighet for Guri Ludts formidable bidrag til norsk dans og til forbundets virksomhet især. For denne innsatsen ble hun også forbundets første æresmedlem.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.