Velkommen til dialogkafé fredag 26. april

Denne gangen er det NoDas dis-kursgruppe som inviterer til dialogkafé i foajéen på Dansens Hus kl.13-15 og samtale med koreograf og kunstner Amanda Steggell. Dørene åpner ca. 12.30. Stilen er uformell og det bys på gratis kaffe og boller.

Hvordan kan man gjøre rede for koreografisk arbeid uten at utøvere eller publikum er forventede deltakere? Hva slags “valuta” har koregrafi når den beveger seg langt bort fra dansens etablerte felt?
Amanda Steggell skal presentere utdrag fra eget arbeid i ørkenen, under vann, i byrommet og i galleri. Dette danner grunnlaget for en livlig dialog som kretser omkring disse spørsmålene.

Amanda Steggell er koreograf og kunstner, og nylig ansatt som professor i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo. Mellom 2008-2010 var hun første amanuensis i performance og time based media på Kunsthøgskolen i Bergen. Steggell har arbeidet med kommunikasjonsteknologi siden midten av 1990 hvor hun også initierte kunstnergruppen Motherboard (1996-2008, www.liveart.org) med Per Platou. I 2007 gjennomførte hun sitt stipendiatprosjekt; praktisk/teoretisk undersøkelse i synaesthesi i et live art sammenheng, med verket ‘The Emotion Organ’. Hun har siden jobbet hovedsakelig med selvinitiert prosjekter, men også (blant annet) som videokunstner i Verk produksjoner. Se mer her.

Facebook-event.

Dialogkafé arrangeres av Dansens Hus og NoDa’s dis-kursgruppe ved Jorunn Kjersem Hildre. Les mer om dialogkafé på Dansens Hus, her.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.