Åpen Prøvedans har fått innvilget støtte

NoDa arrangerte Åpen Prøvedans for første gang i 2008, og i 2013 arrangerer vi Åpen Prøvedans for femte gang. Erfaringene har vært positive, og konseptet er i stadig utvikling. Resultatene viser at flere dansere har fått jobb etter deltakelse på Åpen Prøvedans.

Åpen Prøvedans er som navnet tilsier, nettopp åpen, og fungerer som et først initiativ for samarbeid mellom dansere, koreografer og andre oppdragsgivere. Det oppfordres til å utvide og utvikle videre kontakt i ettertid. Hovedfokuset i arrangementet er prøvedansen, i tillegg kommer åpen danseklasse, arbeidslivsseminar, inspirasjonsforedrag, stands og mingling.

Åpen Prøvedans er
– en prøvedans der dansere får vist flere sider av sin kompetanse for flere koreografer samtidig
– en møteplass for dansere, koreografer og eksterne arbeidsgivere til å skape nettverk
– gir faglig oppdatering, påfyll og inspirasjon

Prosjektleder Kirre Arneberg og Ingvild Refsum i NoDa ser frem til årets arrangement går av stabelen på Dansens Hus helgen 2.-3. november. Gjennom to hele dager vil over 100 dansere få vise seg frem for et titalls koreografer og andre oppdragsgivere i feltet. Koregrafene får se hva som rører seg, samt selv presentert seg for utøverne.

Åpen Prøvedans avholdes på høsten slik at også de helt nyutdannede får vist seg frem. Det er et mål å ha stor spredning hos deltakerne, og både nyetablerte og erfarne koreografer ønskes velkommen til å delta.

Koreografer bes nå melde sin interesse!
Påmelding til prosjektleder Kirre Arneberg via
e-post: kirre@broadpark.no.
Send med en kort presentasjonstekst og kontaktinfo (navn, tlf., e-post og evt. nettside og foto).

Digitalt påmeldingsskjema for dansere blir utlyst til høsten.
Det vil også i år være mulig å søke om reisestipend for deltakerne.

Har du innspill til Åpen Prøvedans 2013? Send e-post til: ingvild@norskedansekunstnere.no

Åpen Prøvedans er et samarbeid mellom Norske Dansekunstnere, PRODA – profesjonell dansetrening og Dansens Hus.
Arrangementet er støttet av Norsk kulturråd.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.