Råd til deg som jobber på TV-skjermen

NoDa har samlet informasjon og råd om avtalen vi har med NRK til deg som vil, eller allerede jobber i, en NRK-produksjon, her. Det er viktig at du setter deg inn i hva du har krav på. Vi oppfordrer deg også til å bruke forbundet ditt. NoDa kan hjelpe deg i forhandlingene, og er dere flere, står dere sterkere.

Du skal kreve å være ansatt. Fakturerer du, gjelder ikke tariffavtalen og du mister dine rettigheter som arbeidstaker.

Du skal dessuten ha opphavsrett til din prestasjon som danser, eller til ditt verk som koreograf. Uten dette forvinner også vederlagsmidler til deg, og på sikt, til dansekunstnere generelt. Se for øvrig “Har du vært på TV?” under Opphavsrett for å bli med i beregningen av vederlag.

NoDa ser en tendens til at når NRK setter ut jobber til eksterne produksjonsselskaper, så følges ikke tariffavtalen. Dette er problematisk. NoDa hevder at tariffavtalen skal gjelde alle NRK-produksjoner, og vil forfølge avtalen vår med NRK.

For å ta tak i problemet trenger vi dokumentasjon. Dersom du har engasjement nå, eller har jobbet i NRK-produksjoner de senere år, internproduserte eller med eksterne produksjonsselskaper, ønsker vi at du tar kontakt med NoDa. Send oss kontrakten din! Dette gjelder både dansere og koreografer. NoDa vil aldri eksponere ditt navn, kun referere til kontrakten.

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.