KOREOGRAFER: Søk plass på Åpen Prøvedans 2012 her!

Dansens Hus, lørdag 15. og søndag 16. september

 Åpen prøvedans er et arrangement for profesjonelle koreografer og danserne. Målet med arrangementet er at så mange dansere og koreografer som mulig skal få møtes og presentert seg gjennom en prøvedanssituasjon. Arrangementet består i tillegg av stands for presentasjonsmateriale fra koreografen, en teknikklasse fra PRODA, samt kurs, seminar og sosialt samvær.

Vi utlyser nå påmelding for koreografer med ny frist 1. juni. (Påmelding for dansere er i august)

Søknad sendes pr epost til kirre@broadpark.no med
navn
telefon
e-post
hjemmeside
bilde vedlagt
noen setninger som beskriver din kunst (maks 100 ord).

Si også fra dersom du ønsker reisestøtte for fly, buss eller tog til Oslo.

Påmelding er åpent for koreografer innen alle de sceniske dansesjangrene. Etter påmeldingsfristen vil vi inngå i en dialog med de påmeldte koreografene, om innholdet i selve prøvedansen, for å sikre at denne ”treffer” deres felles behov så godt som mulig.

Arrangementet er et stort bransjetreff hvor du som koreograf kan bli kjent med dansere, og de kan bli kjent med ditt arbeid. Søk om plass NÅ!

 Om programmet

Prøvedansen
Danserne deles i to grupper, hvor hver gruppe er med på prøvedansen den ene dagen, og har seminar, teknikklasse og kurs den andre dagen. Koreografene må forplikte seg til å være til stede begge dager slik at de får sett alle danserne. Prøvedansen består av 3 bolker, teknikk klasse, repertoardel og improvisasjonsdel. Det er stil, form og hvem som skal lede disse bolkene du som koreograf skal være med å gi innspill til.

Presentasjonsstands
Du skal presentere ditt arbeid på stands i foajeen, på pc eller utlagt trykket materiale og bilder. Standsene har som intensjon at danserne kan bli kjent med ditt kunstneriske virke. Den dagen danserne ikke er med på prøvedansen vil disse få en teknikklasse fra PRODA hvor andre potensielle arbeidsgivere er invitert til å se på. Disse kan være fotografer, dramaturger, billedkunstnere, filmskapere, castingbyråer etc. Disse vil også kunne ha interesse av å se på koreografenes presentasjonsstands.

Sosialt samvær og nettverksbygging
Etter prøvedansen, begge dager, legges det opp til sosialt samvær med litt å spise i foajeen. Koreografene må delta på dette og vi oppfordrer deg til å bruke tiden til samtaler med danserne og til eventuelt å bli bedre kjent med, engasjere eller invitere til videre prøver med de aktuelle danserne fra prøvedansen.

Reisestøtte:
Deltakere som er bosatt utenfor Oslo-området kan søke om reisestøtte. Det vil bli gitt støtte til en del av reiseutgiftene til de som har lengst/dyrest reise med billigste fly/buss/tog.

Administrasjonsavgift
Åpen prøvedans er et spleiselag mellom NoDa, PRODA, Dansens Hus, Norsk Kulturråd og deltakerne. Deltakerne, både dansere og koreografer er med på laget ved å betale en administrasjonsavgift på kr 200.- (400kr for ikke-medlemmer av NoDa). Du vil motta betalingsinformasjon ved positivt svar på din søknad om deltakelse.

Spørsmål?
Spørsmål kan rettes til Kirre Arneberg, kirre@broadpark.no

Åpen prøvedans arrangeres av Norske Dansekunstnere. Kirre Arneberg er prosjektleder i tett samarbeid med Live Rosenvinge Jackson i NoDa. Øvrige samarbeidspartnere er Dansens Hus og PRODA, profesjonell dansetrening. Arrangementet er støttet av Norsk kulturråd.

Vennlig hilsen
Live Rosenvinge Jackson og Kirre Arneberg

This entry was posted in Nyheter. Bookmark the permalink.