Styret

 

Ane Smørås
Fungerende forbundsleder

Ane Smørås har jobbet som  frilans dansekunstner siden 1998. De senere årene har hun hovedsakelig virket som koreograf innenfor teater, revy og opera. Hun har utdannelse fra Den Norske Balletthøyskole, The Laban Centre i London og Alvin Ailey American dance Centre. Ane har tidligere sittet i valgkomitteen i NoDa, var medlem av PRODAs styre i til sammen 6 år hvorav tre år som styreleder og hun har sittet i styret i NoDa siden 2015. I 2017 ble hun valgt som nestleder, og på Ekstraordinære generalforsamling 26. oktober 2017 ble hun valgt som forbundsleder for perioden frem mot ordinær generalforsamling i april 2018.

Knut Arild Flatner
Fungerende nestleder
Knut Arild Flatner er utdannet ved Statens Balletthøgskole og har tatt videre studier i både Los Angeles, New York og Stockholm. Han har vært tilknyttet Oslo Danse Ensemble siden 1997, først som danser og i de siste årene som koreograf. I tillegg har Flatner også medvirket i ulike musikaler både her hjemme og i utlandet. Flatner var med og stiftet Subjazz i 2001, hvor han virker som både koreograf og pedagog. Med Subjazz har han koreografert både i inn- og utland og han har hatt store deler av europa som arbeidsfelt når det kommer til workshops og masterclasses. Siden 2010 har Knut Arild vært en del av fakultet ved KHiO som høgskolelektor i jazzdans. Han mottok Statens Arbeidsstipend for yngre kunstnere i år 2000 samt for perioden 2006-2008. Han har også vært medlem av styret i Proda og vært storstyremedlem i NoDa. Flatner ble valgt som nestleder på Ekstraordinære generalforsamling 26. oktober 2017 for perioden frem mot ordinær generalforsamling i april 2018.

 

Nina Lill Svendsen
Styremedlem

Førsteamanuensis  Nina Lill Svendsen har gjennom 35 år jobbet som danser, pedagog, prøveleder og koreograf i Norge, og hun danser fremdeles. Hun har jobbet i NRK, Det Norske Teatret, Nationaltheatret, og i mangfoldige prosjekter i det frie dansefeltet. Hun har også turnert internasjonalt med verker av Sølvi Edvardsen og Kjersti Alveberg, i bl.a. India, Frankrike og Zimbabwe. Hun har drevet utstrakt virksomhet som pedagog, både i det private og på ulike høyskoler, og er fast ansatt på den nye Edvard Munch skolen. Hun er en av stifterne av Oslo Danse Ensemble og har også medvirket der som danser og prøveleder i flere år. Siden 2012 har hun ledet ODE Ung, der hun samarbeider med sin dansepartner gjennom 20 år, Christer Tornell. Hun har mottatt flere stipendier, og fikk i 2010 Garantiinntekt for kunstnere.

 

Mikael Rønne
Styremedlem

Mikael Rønne kommer opprinnelig fra Tromsø, men har base i Oslo. Han er utdannet danser ved Spin Off Forstudium i Dans og jazzlinjen ved Kunsthøgskolen i Oslo. I dag jobber han frilans som utøvende danser og koreograf. Han er også danser i Jo Strømgren Kompani, Oslo Danse Ensemble og Panta Rei Danseteater. Han har organisasjonserfaring fra ulike verv ved KHiO, som styremedlem, leder av Studenuttvalget for Scenekunst, nestleder av Studentrådet samt representant i Velferdstinget (studentvelferden Oslo og Akershus).

Camilla Tellefsen
Styremedlem

Camilla er en norsk dansekunstner med spesiale innen streetdans. Hun er utdannet fra Bårdar Akademiet 2001-2004 og har videreutdannelse fra Flow Dance Academy I København 2006. Camilla har bred erfaring som danser, koreograf og pedagog. Hun er medgrünnlegger av dansestudioet Subsdans, foreningen Soul Sessions Oslo og crewet dEEP down dopEiZM, samt festivalsjef for Urban Moves på Dansens Hus.

Siri Jøntvedt
Styremedlem

Siri er danser, koreograf og pedagog bosatt i Oslo. Utdannet ved Operaens ballettskole, Statens Balletthøgskole(KHIO), Merce Cunningham Studio og New York Dance Intensive i New York. Hun har studert improvisasjon og ulike release baserte teknikker både i Europa og Amerika.  Siden 1990 har hun jobbet aktivt i det frie scenekunstfeltet både som skapende og utøvende. I 1991 begynte samarbeidet med dansekunstner Snelle Hall, og sammen etablerte de kompaniet Siri&Snelle Produksjoner. I 2015 mottok hun 5 årig arbeidsstipend.

Kristine Karåla Øren
styremedlem

 

Christine Nypan
vara

Christine Nypan har Bachelor i dans fra Paris 2007 ( Off-Jazz og l’AID) og er også utdannet ved Tony Maskot’s tverrfaglige hip hop utdannelse i Paris 2006. Hun har vært medlem av Cre8 crew siden 2000. Chriz Jobber med internasjonale dansekompanier som Les gens de, Hip-tap percussive dance ensamble , A part etre ( Paris) , Membros ( Rio de Janeiro), Da silva company ( New York). Hun er også medgrunlegger av House crew’et Dudettes og medlem av det feminine, New York-baserte house crew’et MAWU.  Chriz underviser og holder workshop også internasjonalt. Hun har også deltatt, vunnet og vært dommer i Battles i Norge og Internasjonalt. Hennes muligheter til å jobbe med internasjonale koreografer og dansere, møte med forskjellige danse-stiler, kamp sport og kulturer har vært med på å forme hennes danseriske utrykk.

Erlend Samnøen
vara

Erlend er utdannet ved Statens Balletthøgskole. Han jobber som utøver, koreograf og regissør, og har jobbet ved blant annet Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Trøndelag Teater og Hålogaland Teater i tillegg til det frie scenekunstfeltet. Som regissør har han gjort blant annet forestillingene «Den Uendelige historie» ved Hålogaland Teater, «Bør Børson Jr» og «Petra von Kants bitre tårer» ved Trøndelag Teater, «Stormen» på Haugesund Teater og «Dracula» ved Brageteatret. Samnøen startet i 2014 opp kompaniet Ymist sammen med skuespilleren Morten Espeland, og han er også engasjert ved Nynorskens Hus der han lager forestillinger for Den Mangfaldige Scenen.