Styret

 

Kristine Karåla Øren
Forbundsleder

Kristine Karåla Øren, født i 1974 i Fredrikstad, er dansekunstner på fem og tyende året. Etter endt skolegang ved Balletthøgskolen (90-93) har hun gjennom varierte samarbeid med varierte uttrykk utfoldet seg i dansen.
Hun har prioritert å dedikere og fokusere på langsiktig samarbeide med kunstnere hvor kreativ flyt og lekent alvor står i fokus.
Øren er en del av Dansedyrkerne, som mellom 2011 og 2015 arrangerte Seminarium 1-6. Hun har initiert og etablert kunstproduksjonsenheten Rabagast, en eksperimentell sone for dans som i disse dager jobber med prosjektet Sang, Stepp og Samtidsdans.

Øren har i tillegg veiledet og undervist i skapende og utøvende prosesser på Bachelor og Master-nivå ved avdeling Dans på Kunsthøgskolen i Oslo, samt har noe erfaring med undervisning i både Kulturskole og skoleverket forøvrig.
Annen relevant arbeidserfaring er styreverv i Scenekunst.no. Øren har siden 2015 sittet i styret i Norske Dansekunstnere der hun har vært et aktivt arbeidende styremedlem.
forbundsleder(@)norskedansekunstnere.no
Mobil 926 15 388

 

Ane Smørås
Nestleder

Ane Smørås har jobbet som  frilans dansekunstner siden 1998. De senere årene har hun hovedsakelig virket som koreograf innenfor teater, revy og opera. Hun har utdannelse fra Den Norske Balletthøyskole, The Laban Centre i London og Alvin Ailey American dance Centre. Ane har tidligere sittet i valgkomitteen i NoDa, var medlem av PRODAs styre i til sammen 6 år hvorav tre år som styreleder og hun har sittet i styret i NoDa siden 2015. I 2017 ble hun valgt som nestleder, og på Ekstraordinære generalforsamling 26. oktober 2017 ble hun valgt som forbundsleder for perioden frem mot ordinær generalforsamling i april 2018.
nestleder(@)norskedansekunstnere.no

 

Siri Jøntvedt
Styremedlem

Siri er danser, koreograf og pedagog bosatt i Oslo. Utdannet ved Operaens ballettskole, Statens Balletthøgskole(KHIO), Merce Cunningham Studio og New York Dance Intensive i New York. Hun har studert improvisasjon og ulike release baserte teknikker både i Europa og Amerika.  Siden 1990 har hun jobbet aktivt i det frie scenekunstfeltet både som skapende og utøvende. I 1991 begynte samarbeidet med dansekunstner Snelle Hall, og sammen etablerte de kompaniet Siri&Snelle Produksjoner. I 2015 mottok hun 5 årig arbeidsstipend.
sirijoen(@)gmail.com

 

Anne Golberg Stavn
Styremedlem

Anne jobber frilans som danser og pedagog innen streetdans. Hun er utdannet fra Norges Dansehøyskole og har hatt intensive opphold med etterutdanning i Paris, New York og Tel Aviv. Siden 2010 har hun vært medlem av crewet dEEp dOWN dopEiZM. Sammen med dem har hun laget og medvirket i alt fra show og battles på hiphopfestivaler i inn- og utland til større produksjoner. Med crewet har hun også samarbeidet og turnert med Hooman Sharifi/Impure Company. Hun er aktiv i streetdansmiljøet og har organisasjonserfaring fra blant annet Soul Sessions Oslo. Hun er også i styret for MUD Session Oslo, som månedlig arrangerer åpne treninger og jams med base i housekulturen. Hun har undervist og vikariert ved et antall skoler, blant annet Subsdans, Follo Folkehøyskole, Edvard Munch vgs og Flow Dance Academy.
anne.golberg(@)gmail.com

 

Carol Skåra
Styremedlem

Carol Anderson Skåra har bachelorgrad i moderne dans fra Florida State University, og mastergrad i koreografi fra Ohio State University. Hun jobbet som utøver, koreograf og pedagog i åtte år i USA før hun flyttet til Norge i 1986. I Norge har hun undervist bl.a. på Kirsti Skulleruds ballettskole, Danselinjen ved Oslo Dance Center, Gratis Daglig Trening (nå PRODA), Høgskolen i Oslo og Kunsthøgskolen i Oslo. Carol har hatt verv som nestleder av Dans i Skolen, redaksjonskomiteen for tidsskriftet Arabesk og vært styremedlem i Norske Dansekunstnere også tidligere. Hun var medlem av læreplangruppen for programområde dans for Kunnskapsløftet og har vært ansatt som lektor på Rud videregående siden 1994. Hun underviser moderne dans/samtidsdans, dansekomposisjon/koreografi og dansehistorie.
Carol.Anderson.Skara(@)rud.vgs.no


Charlotte Våset

Styremedlem

Charlotte Øverland Våset er utdannet ved Statens Balletthøgskole. Hun var medlem av Oslo Danse Ensemble 1995-2010 og har medvirket i en rekke musikaler som blant annet Frendelaus, Jungelboka, Annie get your gun, West Side Story, Evita, Hair, Svindlere med stil, Cats, Jorden rundt på 80 dager, Chicago, Guys and Dolls, Jul i Blåfjell, Den syngende Frk. Detektiv, My Fair Lady ,Cabaret ,Mary Poppins og Karius og Baktus. Charlotte har også
koreografert for TV og scene, blant annet i produksjoner som MGP, Eurovision song contest, Skal vi danse, BliMe!, Idol ,The Voice og flere sommershow.
c.vaaset(@)online.no

 

Eva Grainger
Styremedlem

Eva Grainger er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo med en BA i moderne/samtidsdans, i tillegg til en videreutdannelse hos David Zambrano i teknikkene ”flying low” og ”passing through”. Hun har turnert nasjonalt og internasjonalt som utøvende dansekunstner, og undervist i inn- og utland siden 2009. Eva har videreutdannelse i økonomi og ledelse og kulturledelse fra HIOA, og har de senere år jobbet som produsent for bl.a. Kompani Haugesund, Mia Habib Productions, Norsk Festival for Dans og Film, Mind the Gap mf. Hun er per dags dato ansatt som produsent hos Ingri Fiksdal og Ingun Bjørnsgaard Prosjekt og har vært aktiv i styret i PRODA siden 2013.
evagraing(@)gmail.com

 

 

Erlend Samnøen
vara

Erlend er utdannet ved Statens Balletthøgskole. Han jobber som utøver, koreograf og regissør, og har jobbet ved blant annet Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Trøndelag Teater og Hålogaland Teater i tillegg til det frie scenekunstfeltet. Som regissør har han gjort blant annet forestillingene «Den Uendelige historie» ved Hålogaland Teater, «Bør Børson Jr» og «Petra von Kants bitre tårer» ved Trøndelag Teater, «Stormen» på Haugesund Teater og «Dracula» ved Brageteatret. Samnøen startet i 2014 opp kompaniet Ymist sammen med skuespilleren Morten Espeland, og han er også engasjert ved Nynorskens Hus der han lager forestillinger for Den Mangfaldige Scenen.
erlend(@)ymist.org

 

Christine Vik Bratvold
vara

Christine Vik Bratvold er utdannet ved Ballettlinjen på Fagerborg vgs. og ved Balettakademien i Stockholm. Hun arbeider som utøvende og skapende dansekunstner med base i Oslo og Akershus. Fra 2015 har hun hovedsakelig arbeidet i TekstLab: skapende og utøvende, organisatorisk og administrativt, samt som teaching artist med interaktive og performative workshops for og med barn og ungdom. Våren 2017, hadde hun premiere på solo-forestillingen Tro og overbevisning som en del av TekstLab sin turné i Den Kulturelle Skolesekken.
Christine_vik(@)hotmail.com